Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θρήνος στα σώματα ασφαλείας – Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα κτίρια

– Προσπαθούσε να σβήσει την φωτιά στο Βαθύ της ανατολικής Μάνης
– Πιθανότατα τον κύκλωσε η φωτιά και δεν κατάφερε να ξεφύγει
– Τον βρήκε νεκρό και με εγκαύματα συνάδελφός του
– ”Έμπαινε πάντα στη φωτιά χωρίς να φοβάται” λέει στο NewsIt, στενός του φίλος
– Συλλυπητήριο τηλεγράφημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Άλλο ένα μέλος του πυροσβεστικού σώματος έπεσε στο καθήκον την ώρα που πάλευε με τις φλόγες.
Νεκρός βρέθηκε από συνάδελφό του την ώρα που προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά στο Βαθύ της Ανατολικής Μάνης, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής του Παναγιώτη, 49 ετών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διοικητής ζήτησε από τον οδηγό του να πάει να ζητήσει ενισχύσεις αφού η φωτιά δυνάμωνε στο σημείο που βρισκόταν. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν ήταν πολύ μακριά από εκεί, αλλά μέχρι να πάει και να έρθει ο οδηγός, ο διοικητής της πυροσβεστικής είχε πέσει νεκρός. Οπως είπε τον βρήκε πεσμένο στο έδαφος με εγκαύματα.

O Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ. νομού Λακωνίας, μιλάει στο NewsIt για το τραγικό περιστατικό καθώς και για τον φίλο και εξαίρετο προϊστάμενό του. Ακούστε τι δήλωσε…

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες, ως ένδειξη πένθους, σε όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σήμερα Τρίτη, ημέρα που ο άτυχος αντιπύραρχος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Την οδύνη του για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καστρή, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στο μήνυμά του ο κ. Παπούλιας αναφέρεται στην αυτοθυσία και την αυταπάρνηση του αξιωματικού και κάνει λόγο για αρετές οι οποίες “μας συγκινούν βαθιά και μας φέρνουν αντιμέτωπους με το αδιαμφισβήτητο καθήκον μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να είναι το τελευταίο θύμα στα μέτωπα της φωτιάς”. Εκφράζει δε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Κωνσταντίνου Καστρή και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του αΚωνσταντίνου Καστρή, εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Η θυσία του την ώρα του καθήκοντος μας υπενθυμίζει τη συλλογική μας ευθύνη να προστατεύσουμε την κοινή μας κληρονομιά, τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Ας είναι το τελευταίο θύμα που θρηνούμε σε αυτήν την προσπάθεια» και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του άτυχου αξιωματικού του Πυροσβεστικού σώματος», αναφέρει σε δήλωσή του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτιές σε Αγρίνιο, Mεσολόγγι, Μύκονο, Κρανίδι και Μάνη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε