Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θύελλα αντιδράσεων για τη Χρυσή Αυγή στη Νέα Υόρκη

Θύελλα αντιδράσεων για τη Χρυσή Αυγή στη Νέα Υόρκη
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την εμφάνιση οπαδών της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη προγραμματίζονται από διάφορους φορείς, όπως και από το κίνημα Occupy Wall Street.

Μετά το δημοσίευμα για την Χρυσή Αυγή στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», την περασμένη Δευτέρα, την προβολή μιας φωτογραφίας με «Χρυσαυγίτες» στο οίκημα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων στην Αστόρια και την κινητοποίηση αμερικανοεβραϊκών και ομογενειακών οργανώσεων, δίνεται πλέον στις ΗΠΑ και μια άλλη διάσταση για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ενώ οι ομογενείς και οι εκπρόσωποί τους διακηρύσσουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στη Νέα Υόρκη.
 
Η εμφάνιση οργανωμένης ομάδας νεαρών, ντυμένων με μαύρες μπλούζες που ανέγραφαν Χρυσή Αυγή, σε διάφορα σημεία στην Αστόρια και στο Μπρούκλιν, αλλά και σε δυο κολέγια της πόλης, καθώς και οι πληροφορίες ότι ετοιμάζονται να ανοίξουν γραφεία στη Νέα Υόρκη, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μεγάλες αντιδράσεις τόσο μέσα στην ομογένεια, όσο και ευρύτερα στον αμερικανικό χώρο.
Ελληνοεβραίοι ομογενείς προχώρησαν ήδη σε παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν σχετικές δηλώσεις ή ανακοινώσεις από Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές. Επίσης, ελληνοαμερικανικοί φορείς, όπως η ΑΧΕΠΑ, καταδίκασαν την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής.
Στο μεταξύ, σε χθεσινή συγκέντρωση που έγινε στην «Πλατεία Αθηνών» στην Αστόρια, μίλησαν τοπικοί αξιωματούχοι της πόλης, στελέχη ομογενειακών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, και ραβίνοι.
 
Ο δημόσιος εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντι Μπλάσιο, ανέφερε ότι «στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στη Χρυσή Αυγή που προσπαθεί να διεισδύσει στην Αστόρια», τονίζοντας με έμφαση ότι «οι οπαδοί της είναι ανεπιθύμητοι στην κοινότητα, στην πόλη και στη χώρα μας. Στο Κουίνς, με πολυεθνικό μωσαϊκό, ζουν αρμονικά άτομα διαφορετικής εθνικής προέλευσης και θρησκείας. Γι’ αυτό, κάθε προσπάθεια καλλιέργειας μίσους και ρατσισμού θα πέσει στο κενό».
 
Η πολιτειακή βουλευτής της Νέας Υόρκης, Ελληνοαμερικανίδα Αραβέλλα Σιμωτά (κατάγεται από την Κεφαλονιά), δήλωσε ότι «η Νέα Υόρκη και ειδικότερα η Αστόρια αποτελούν μοντέλο ανεκτικότητας και πολυεθνικής συμβίωσης. Δεν υπάρχει χώρος για καμιά ομάδα που προωθεί το μίσος κατά των μεταναστών».
 
Ο πολιτειακός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, ομογενής Μιχάλης Γιάνναρης (κατάγεται από τα Καλάβρυτα), με γραπτό μήνυμά του, καταδίκασε την παρουσία της Χρυσής Αυγής στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι εξτρεμιστικές ομάδες, όπως η Χρυσή Αυγή, είναι ανεπιθύμητες στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα.
 
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης μίλησε ο αντιπρόεδρος Χρήστος Βουρνάς, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ομοσπονδία δεν έχει καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή και ότι δεν διέθεσε το οίκημά της στην Αστόρια για δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.
 
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την εμφάνιση οπαδών της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη προγραμματίζονται από διάφορους φορείς, όπως και από το κίνημα Occupy Wall Street.
 

Πηγή: Τα Νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

”Η πραγματική αθλιότητα ενσαρκώνεται στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή” – Πολιτική

Αντιδράσεις για την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη – Πολιτική

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε