Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τι αλλάζει από 1.1.2013 στα εισιτήρια όλων των αστικών συγκοινωνιών

Τι αλλάζει από 1.1.2013 στα εισιτήρια όλων των αστικών συγκοινωνιών

Διαβάστε όλες τις αλλαγές στα μέσα μαζικής μεταφοράς από την… αυγή του 2013

Από την 1η Ιανουαρίου, λοιπόν, οι πολίτες που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους στις αστικές συγκοινωνίες θα μπορούν να προμηθεύονται τις δεσμίδες με τα 10 εισιτήρια συν ένα… δώρο.

Συγχρόνως, θα ανακοινωθούν εκπτώσεις για τους κατόχους των μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών, για τις ημέρες που τα ΜΜΜ τραβούν χειρόφρενο λόγω απεργίας.

Μαζί με όλες τις αλλαγές, έρχεται και το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Οι πολίτες θα μπορούν να το «γεμίζουν» με μονάδες μέσω internet, κινητού ή πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Με το νέο έτος, θα γίνουν, επίσης, ακόμη πιο εντατικοί και οι έλεγχοι. Μάλιστα, μέσω εσωτερικών μετακινήσεων, θα αυξηθούν κατά 12—150 οι ελεγκτές σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ και κατά 120 σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης να συνεχιστεί η αύξηση στα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών, όπως σημειώθηκε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, που ήταν οι πρώτοι μήνες του 2012 με θετικό πρόσημο στις πώλησης εισιτηρίων και καρτών.

Μια ακόμη αλλαγή είναι ότι από τον Ιανουάριο, όποιος «συλλαμβάνεται» χωρίς εισιτήριο και τιμωρείται με πρόστιμο, θα μπορεί να πληρώσει το 50% του ποσού εντός 10 ημερών. Το ίδιο που συμβαίνει και με τις κλήσεις της τροχαίας, δηλαδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καμία αύξηση στα εισιτήρια τον Μάρτιο – Απέδωσε η πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής

Εισιτήρια 3 και 7 ημερών από τον ΟΑΣΑ – Και στα 10 το ένα δώρο!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε