Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τι απαντά η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας στην Υδρα για την υπόθεση που μας ντρόπιασε σε όλο τον κόσμο

Τι απαντά η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας στην Υδρα για την υπόθεση που μας ντρόπιασε σε όλο τον κόσμο

Λερναία Ύδρα με πολλά κεφάλια αποδεικνύεται η φοροδιαφυγή στην Υδρα καθώς επιχειρηματίες και κάτοικοι συσπειρώθηκαν με έναν τρόπο μοναδικό και αρνούνται να δεχτούν έλεγχο στα καταστηματά τους. “Δε φοροδιαφεύγουμε και στεναχωριόμαστε που διασύρεται η χώρα μας παντού” λέει από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας που κατηγορείται για φοροδιαφυγή.

Ο λαός μας λέει πως καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Aν είναι έτσι τότε γιατί επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, κάτοικοι και φορείς της πόλης αρνούνται τον έλεγχο από τα μικτά κλιμάκια του ΣΔΟΕ και της οικονομικής αστυνομίας; Τι έχουν να κρύψουν;

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου με τα ΜΑΤ απο τη μια και τους κατοίκους που επιδίδονται σε κλεφτοπόλεμο κοβοντας το ρεύμα και το νερό στο Αστυνομικό Τμήμα από την άλλη, μας στιγματίζουν και μας βλάπτουν ανεπανόρθωτα σε μια χρονική συγκυρία που η Ελλάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο διεθνώς. Επιπλέον οι εικόνες αυτές ειναι βούτυρο στο ψωμί των ξένων μέσων ενημέρωσης, κυρίως των γερμανικών, που δε χάνουν την ευκαιρία να μας πυροβολούν.

Από την πρώτη στιγμή τόσο το Spiegel όσο και η Bild έκαναν σημαία την είδηση της Ύδρας με χαιρέκακα σχόλια.

Από την πλευρά της πάντως η συνιδιοκτήτρια της ταβέρνας (την έχει μαζί με την αδελφή της) που κατηγορείται για φοροδιαφυγή αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει πως στεναχωριέται που η χώρα μας διασύρεται παγκοσμίως.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κυρία Τούλα Τηλιακού στο Newsit “την Παρασκευή 17/8/2012 στις 12.00 το μεσημέρι, έχουμε κόσμο, έχουμε πάρει παραγγελίες και σε όσες έχουν τελείωσει έχουν δοθεί οι αποδείξεις. Με το σύστημα που έχουμε στον υπολογιστή δεν μπορούν να βγουν αποδείξεις αμέσως, γιατί η παραγγελία περνάει στην οθόνη και κλείνει ο λογαριασμός οταν ολοκληρωθεί και μάλιστα με αυτό το σύστημα δεν μπορούμε και να μη δώσουμε αποδείξεις. Από όλες τις παραγγελίες τρεις είχαν μείνει ανοιχτές γιατί είχαν έρθει οι παρέες, οι οποίοι είναι και μάρτυρες οι άνθρωποι, και είπανε φέρτε μας μια σαλάτα και ένα ουζάκι μέχρι να έρθουν οι γυναικες μας να παραγγείλουμε. Βέβαια αυτά όλα ήταν τυπωμένα στην οθόνη, αλλά δεν είχε βγει χαρτάκι γιατί η παραγγελία ήταν σε εκκρεμότητα. Ούτε καν είχαν βγει τα φαγητά αυτά, δεν είχαν φάει οι άνθρωποι καν. Εμείς κόβουμε πάντα αποδείξεις, ρωτήστε, υπάρχουν 500 μάρτυρες. Καταρχάς το μηχανάκι που πέρνει παραγγελία ο σερβιτόρος από μια μπύρα ή ένα αναψυκτικό δεν κόβεται χαρτάκι, πάει κατευθείαν στο σύστημα του υπολογιστή.

Το τρελό της υπόθεσης είναι πως όταν ρωτησα εγώ εαν μπορούμε να παίρνουμε παραγγελίες δεν τα κατάφερα γιατί μας πείραξαν το κομπιούτερ και μας το μπλόκαραν. Ηρθαν και μου πήραν τα χαρτάκια που βγαίνανε καρφιτσωμένα και μου ειπαν πως αυτά δεν ήταν περασμένα. Μα αφού ήταν μπλοκαρισμένος ο υπολογιστής; Οταν τον ξεμπλοκάρανε εμφανίστηκαν οι παραγγελίες. Εμεις τους δείξαμε και τα βιβλία μας που έδειχναν πως πριν δυο μέρες είχαμε πληρώσει ΦΠΑ 5.980 ευρώ. Αν δεν κόβαμε αποδείξεις θα πληρώναμε τέτοιο ΦΠΑ;

Και αντί να μας κόψουν πρόστιμο θέλαν να συλλάβουν την αδελφή μου που έχει προβλημα υγείας και τελικά συνέλαβαν τον ανηψιό μου που ανέλαβε την ευθύνη.

Ο κόσμος που αντέδρασε και μας υποστήριξε ήταν πελάτες, επαγγελματίες του νησιού και κάτοικοι της Ύδρας. Εμείς αν κάπου είμαστε λάθος δεν είπαμε να μην πληρώσουμε. Ομως αυτό που έγινε με τα ΜΑΤ και μας διασύρουν σε όλον τον κόσμο μας στεναχωρεί πολύ”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt η κυρία Τηλιακού…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ή κατά της φοροδιαφυγής;

ΠΑΣΟΚ: Η υπόθεση της Ύδρας εξέθεσε διεθνώς τη χώρα

Δρίτσας: Σόου επίδειξης αυταρχισμού τα επεισόδια στην Ύδρα

Σ. Κεδίκογλου: Η φοροδιαφυγή θα παταχθεί άμεσα

Διεθνής διασυρμός από το Der Spiegel με αφορμή τα επεισόδια στην Ύδρα – “Αναγκαία η εξοικονόμηση 14 δισ”

Νέα ένταση στην Ύδρα – Με αποδοκιμασίες και συνθήματα υποδέχτηκαν τους αστυνομικούς





Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε