weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Τι απαντά ο Δελλατόλας για το σκάνδαλο της Proton Bank

Τι απαντά ο Δελλατόλας για το σκάνδαλο της Proton Bank | Newsit.gr

Την κλήση σε απολογία απέστειλε στο γνωστό εκδότη, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορηγούσε η Proton Bank, την περίοδο που μεγαλομέτοχός της ήταν ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ο Αντώνης Δελλατόλας, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο, διευκρινίζω για ακόμη μια φορά ότι:
 
«Το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ παρέλαβα –ως τελευταία δόση – σε εκτέλεση συμβολαίου που είχα ήδη υπογράψει στις 20-1-2011, σε χρόνο προγενέστερο των δικαστικών ερευνών και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμβατικής υποχρέωσης. Για το σύνολο του τιμήματος του Συμβολαίου έχει ήδη  από το 2011, καταβλήθηκε και εξοφλήθηκε πλήρως ο ανάλογος φόρος.
 
Το ποσό αυτό διαβιβάστηκε στο λογαριασμό μου με πρωτοβουλία της τράπεζας, δίχως την παραμικρή δική μου παρέμβαση. Άλλωστε ο εν λόγω λογαριασμός του Π. Κυριακίδη όταν έγινε το έμβασμα πριν ένα χρόνο δεν ήταν δεσμευμένος.
 
Μόλις πληροφορήθηκα πρόσφατα τις έρευνες της Δικαιοσύνης για εμβάσματα που έγιναν από λογαριασμούς του Κυριακίδη, όταν η έρευνα για την Proton Bank βρισκόταν σε εξέλιξη πριν ένα χρόνο, επισκέφθηκα προσωπικά την ανακρίτρια και ζήτησα να ενημερωθώ και να παράσχω κάθε εξήγηση που θα ήταν χρήσιμη στις δικαστικές αρχές.
 
Για το λόγο αυτό ήδη έχω απευθυνθεί στο γραφείο του συνηγόρου μου Νίκου Κωνσταντόπουλου που έχει αναλάβει κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να συνδράμω τις δικαστικές αρχές.
 
Επιπλέον εκτός από μένα και δεκάδες άλλοι την ίδια περίοδο είχαν εισπράξει ποσά από τους λογαριασμούς Π. Κυριακίδη σε εκτέλεση διαφόρων συμβάσεων είτε επρόκειτο για μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε για προμηθευτές, είτε ποσά για μισθοδοσία εργαζομένων.
 
Το έμβασμα των 500 χιλιάδων ευρώ, επαναλαμβάνω  είναι ποσό, που μου ανήκε από τη σύμβαση πώλησης ποσοστού της εφημερίδας «Το Ποντίκι» και το οποίο σε εκτέλεση αυτής της σύμβασης ήταν οφειλόμενο. Άλλωστε δεν είναι το μόνον μέσο μαζικής ενημέρωσης που συνήψε σύμβαση με τον Π. Κυριακίδη καθώς ανάλογες και μάλιστα προγενέστερες συμβάσεις έχουν συναφθεί με πολλά άλλα Μ.Μ.Ε. (Espresso, Athens News, City Press, Σφήνα και Ισοτιμία, τα περιοδικά Free, Olive, Jolie, Μπομπ Σφουγγαράκης, τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, τα κανάλια τοπικής εμβέλειας Sport TV και Κανάλι 10, την Πήγασος Εκδοτική, την Χ. Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία), την Εφημερίδα Veto, το περιοδικό Επίκαιρα, τις Εκδόσεις Λιβάνη).
 
Η οποιαδήποτε άλλη αναφορά για το εν λόγω θέμα δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και δεν με αφορά. Άλλωστε η χώρα είναι μικρή και η πορεία ενός εκάστου γνωστή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κυριακίδης το… έσκασε στη Λατινική Αμερική ντυμένος παπάς!

Γνωστή δικηγόρος καταζητείται για το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη

Αναστέλλει την καθημερινή της έκδοση η εφημερίδα «6 ΜΕΡΕΣ»

Κατάθεση φωτιά για την υπόθεση Λαυρεντιάδη – Εμπλέκουν δύο γνωστά πρόσωπα

Προφυλακιστέα η συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

#TAGS MM