Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τι αποκάλυψε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή

Τι αποκάλυψε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή

– Τι λέει στο Νewsit o ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης που διενήργησε την εξέταση
– Δεν είχε ιστορικό με την καρδιά του σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεια
– Σε 10-15 ημέρες το αποτέλεσμα της τοξικολογικής
– Η ένταση ή κάποια τοξική ουσία τα αίτια θανάτου;
– Αύριο στις 12.30 από το νεκροταφείο του Βύρωνα η κηδεία του

Αποκαλυπτικά είναι τα μακροσκοπικά ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε στη σορό του 53χρονου Δημήτρη Κοτζαρίδη. Δείχνουν πως ο άνθρωπος έφυγε από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο και πως δεν έπασχε από καρδιά στο παρελθόν. Βέβαια όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης για να μάθουμε εάν ο άτυχος διαδηλωτής εισεπνευσε χημικά ή όχι.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης “μακροσκοπικά, δηλαδή με τα μάτια μας βρήκαμε πρόσφατες ισχαιμικές μυοκαρδιακές αλλοιώσεις, δηλαδή από την καρδιά ο άνθρωπος έφυγε. Αλλά εργαστηρικά θα εξετάσουμε εάν είναι τοξικής αιτιολογίας ή εάν τα αίτια είναι παθολογικά. Σε περίπου 10 με 15 μέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης

Να σημειωθεί πως μαζί με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη εργάζεται και ο τεχνικός σύμβουλος Συμεών Μεσογείτης τον οποιο διόρισε η οικογένεια του 53χρονου.

Ανέφερε σε δήλωσή του: “Αξίζει να σημειωθεί ότι μακροσκοπικά, η καρδιά αυτού του ανθρώπου δεν έφερε κάποια παλιά ισχαιμία ή κάποιο παλιό έμφραγμα. Τουλάχιστον με αυτό που μπορέσαμε να δούμε μακροσκοπικά. Θα ακολουθήσει το ιστολογικό και τα τοξικολογικά για να έχουμε μια πλήρη διερεύνηση της κατάστασης και της αιτίας θανάτου”.

Στις καταγγελίες ότι ο άτυχος οικοδόμος αισθάνθηκε δυσφορία μετά από ρίψη χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ η αστυνομία απαντά από χτες ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε γίνει χρήση χημικών ή δακρυγόνων στο σημείο των συμπλοκών.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τη ΓΑΔΑ αναφέρεται: “Περί ώρα 16:00 εντός του Ζαππείου άτομο πλησίασε Αξιωματικό αστυνομικής δύναμης και τον ενημέρωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και κάθισε σε παγκάκι που ήταν δίπλα στον Αξιωματικό. Στο σημείο προσήλθαν και άλλα τρία (3) άτομα που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ο Αξιωματικός την 16.07 ώρα τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ. Περί ώρα 16:23 έφθασε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ με δίκυκλο και την 16:30 ώρα ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός”.

“Από τις πρωινές ώρες της σήμερα μέχρι την 17:00 ώρα δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Όλγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων”.

Για την υπόθεση του θανάτου του 53χρονου διατάχθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν ληφθεί δύο καταθέσεις και εισαγγελικές πηγές έλεγαν ότι τα όποια αποτελέσματα θα συνεκτιμηθούν με αυτά της ιατροδικαστικής έρευνας και των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο θάνατος του διαδηλωτή του ΠΑΜΕ και οι καταγγελίες του Περισσού για προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων έχουν προκαλέσει σφοδρότατη σύγκρουση ανάμεσα στο ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΛΑΟΣ.

Η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε το μεσημέρι στον Ευαγγελισμό τους τραυματίες από τις χθεσινές επιθέσεις των κουκουλοφόρων, δήλωσε: “Να ετοιμαστούμε διότι έρχονται χειρότερα μέτρα, συν το βάρβαρο πολυνομοσχέδιο που ψηφίσθηκε και τώρα μπαίνει στην εφαρμογή. Οι αγώνες δεν πρόκειται να σταματήσουν. Αυτοί οι οποίοι θέλουν να τσακίσουν τους αγώνες, να είστε βέβαιοι ότι θα ηττηθούν, είτε αυτοί που τους συκοφαντούν πολιτικά, είτε αυτοί που προσπαθούν να διασπείρουν διχόνοιες, είτε αυτοί που θέλουν να διαιρέσουν. Και αυτοί οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να σπάζουν κεφάλια και να φτάνουμε στο σημείο να υπάρχει νεκρός, αυτοί θα ηττηθούν πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι πιστεύει ο καθένας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΛΑΟΣ σε ΚΚΕ: “Προσπαθείτε να εκμεταλλευθείτε τον θάνατο του διαδηλωτή”

Τρία χρόνια άνεργος ο 53χρονος που έπεσε νεκρός

Βίντεο ντοκουμέντο στο NewsIt -Οι τελευταίες στιγμές του 53χρονου οικοδόμου σε ένα παγκάκι του Συντάγματος

Καρέ καρέ τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε