Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

Η χώρα θα μείνει στην κατάψυξη ή θα ανέβει η θερμοκρασία; Που θα βρέξει; Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός προβλέπει για το Newsit τον καιρό των Χριστουγέννων.

Μετά τη σημερινή επιδείνωση του καιρού με χιόνια στην Πάρνηθα και στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Ευβοιας και της Κρήτης και τις βροχές στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα που τοπικά θα είναι ισχυρές ο καιρός αλλάζει από αύριο.

Τι καιρό θα κάνει εως την ερχόμενη Δευτέρα

Ετσι από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου εως και την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση καθώς στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει λιακάδα. Οι άνεμοι αν και θα πνέουν βοριάδες κατά κανόνα, θα είναι ασθενείς και δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ με αποτέλεσμα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια να εκτελεστούν απρόσκοπτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές καθώς φαίνεται να πλησιάζει τους 15 ακόμη και 16 βαθμούς κελσίου. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά θα υπάρχει παγετός με θερμοκρασίες -5 και -4 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, δε φαινεται να έχουμε κάποια σημαντική αλλαγή του καιρού εκτός από κάποιες νεφώσεις που θα πυκνώσουν από αργά το απόγευμα και θα εκδηλωθούν βροχές κυρίως στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, δηλαδή τη Μεσσηνία, την Ηλεία, τη Λακωνία.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία τα Χριστούγεννα

Την Τετάρτη, ανήμερα τα Χριστούγεννα, οι βροχές που θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τρίτης θα περάσουν ανατολικότερα και θα επηρρεάσουν τις νότιες περιοχές της χώρας όπως είναι οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και δεν αποκλείεται να επηρρεαστεί και η νότια Στερεά Ελλάδα. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ακούστε την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσιου Αρνιακού για τα Χριστούγεννα:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ NEWSIT WEATHER CENTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην κατάψυξη ξανά! Κρύο και καταιγίδες – Η πρόγνωση του καιρού

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε