Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά – Αναλυτική πρόγνωση όλης της εβδομάδας

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά – Αναλυτική πρόγνωση όλης της εβδομάδας

Τι προβλέπει για το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Μετά τις λιακάδες της Λαμπρής αλλά και τον ήλιο με δόντια, σήμερα περιμένουμε αλλαγή του σκηνικού στον καιρό με βροχές οι οποίες ξεκίνησαν ήδη από τα δυτικά και σιγά – σιγά επεκτείνονται στις νοτιότερες και ηπειρωτικές περιοχές.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ
Περιμένουμε παρόμοιο καιρό με βροχές οι οποίες θα επεκταθούν κυρίως στις νοτιότερες και νησιωτικές περιοχές ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ τοπικά στα νότια πελάγη εώς 7 μποφόρ και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα βρεθεί στους 20 βαθμούς κελσίου στην ηπειρωτική χώρα.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Περιμένουμε στα βόρεια νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα επιμείνουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ σταδιακά όμως θα γυρίσουν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα βρεθεί στους 19 με 20 βαθμούς κελσίου.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Περιμένουμε ανάλογο καιρό με νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά δηλαδή Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη ανατολικότερη χώρα, τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα σημειώθούν νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 20 με 21εναν βαθμούς κελσίου.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά ενώ το απόγευμα δεν αποκλείεται να έχουμε τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, αλλά στα βουνά κυρίως. Στις υπόλοιπες περιοχές ο ουρανος θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοι 3 με 4 μποφόρ , στα ανατολικά και στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ τόπικα όμως στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη άνοδο.

Ακούστε τι προέβλεψε για το Newsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός:

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Περιμένουμε άστατο καιρό σε όλη τη χώρα. Καλύτερος θα είναι ο καιρός το πρωί αλλά το μεσημέρι πάλι θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν κάποιες βροχές στα δυτικά και κάποιες μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα εξακολουθησουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία φαίνεται να έχει μια μικρή πτώση.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Σήμερα περιμένουμε βροχές και νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν και το μεσημερι θα βρέξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 έως 20 βαθμούς κελσίου καθώς τη νύχτα το βοριαδιάκι θα ειναι ισχυρό και θα φτάσει τα 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τα 6 μποφόρ.

Αύριο η μέρα θα είναι πιο βροχερή ακόμη καθώς ήλιος δε φαίνεται να βγαίνει στην Αττική, η θερμοκρασία στους 12 με 18 βαθμούς κελσίου, πτώση θα έχουμε δηλαδή, ενώ το βοριαδάκι μέχρι 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη άστατη η μέρα με ήλιο το πρωί ενώ το μεσημέρι θα συννεφιάσει κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού οπότε θα έχουμε κάποιες βροχές. Ο βόρειος, βορειοανατολικός άνεμος θα πνέει 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικότερα μέχρι και 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή θα βελτιωθεί λίγο ο καιρός. Περιμένουμε μόνο συννεφιά που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσει. Οι βοριάδες θα πνέουν 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 εώς 19 βαθμούς κελσίου.

Το Σάββατο περιμένουμε λιακάδα το πρωί. Οι άνεμοι αρχικά θα ειναι βόρειοι αλλά θα εξασθενούν συνεχώς και από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε φαίνεται να ξεπερνά τους 18 με 19 βαθμούς κελσίου και το πρωί θα είναι γύρω στους 8 με 9 βαθμούς, θα κάνει κρύο δηλαδή.

Την Κυριακή, ανήμερα την Πρωτομαγιά η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιασμένο καιρό αλλά το μεσημέρι δεν αποκλείεται να βρέξει κυρίως στα βορεια και τα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία σε πτώση, δε θα ξεπεράσει τους 18 με 19 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε τι προέβλεψε για το Newsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός:

Διαβάστε περισσότερα στην ειδική σελίδα του NewsIt για τον καιρό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε