Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Τι κρύβεται πίσω από την κλοπή εκρηκτικών στην Κύπρο;

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται σε στρατιωτικούς της Ε.Φ ενώ ελέγχουν τυχόν διασυνδέσεις τους με ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις.
Πέντε φαίνεται ότι ήταν οι δράστες της πρωτοφανούς κλοπής των 172 κιλών εκρηκτικών από τις αποθήκες της Εθνικής Φρουράς της Κύπρους, σε στρατόπεδο στην Παλώδια, με βάση τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι ανακριτές της αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακριτική ομάδα εκτιμά ότι οι δράστες ήταν πιθανότατα 5. 3 άτομα έκαναν την χειρονακτική δουλειά, έκοψαν το συρματόπλεγμα, έσπασαν τις κλειδαριές, άνοιξαν τα κιβώτια με τα 172 κιλά πλαστικής εκρηκτικής ύλης και τα μετέφεραν στο αυτοκίνητο, με το οποίο μεταφέρθηκε το κλεμμένο στρατιωτικό υλικό σε χέρια παρανόμων. Πιθανότατα άλλα δύο άτομα βοηθούσαν την επιχείρηση, ένας θα ήταν οδηγός του οχήματος και δεύτερος κρατούσε τσίλιες. Σημαντικό θεωρείται ένα από τα ευρήματα των ανακριτών, ότι το συρματόπλεγμα που βρέθηκε κομμένο, ήταν από την μέσα πλευρά του Στρατοπέδου και όχι από έξω.
 
 
Σήμερα η Αστυνομία θα προχωρήσει σε νέο κύκλο ανακρίσεων. Στο κελλί από χθες βρίσκονται δύο στελέχη του στρατοπέδου – αποθήκη στην Παλώδια, ως ύποπτοι για την εξαφάνιση του οπλισμού. Εγκληματική αμέλεια αποδίδεται στους δύο συλληφθέντες. Ο ένας ήταν διαχειριστής υπεύθυνος των αποθηκών του στρατοπέδου και ο δεύτερος, πυροτεχνουργός που εκτελούσε χρέη επόπτη την Τρίτη το βράδυ.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε