Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τι λένε οι έλληνες σεισμολόγοι για το μεγάλο σεισμό της Τουρκίας

Τι λένε οι έλληνες σεισμολόγοι για το μεγάλο σεισμό της Τουρκίας

Διαβάστε τις εκτιμήσεις των ειδικών για το χτύπημα του εγκέλαδου και το κατα πόσο μπορεί να επηρεάσει τον ελλαδικό χώρο.

Ο ισχυρότατος σεισμός που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία προκάλεσε χάος στη γειτονική μας χώρα με καταρρεύσεις κτιρίων, νεκρούς, τραυματίες κι εγκλωβισμένους. Οι έλληνες σεισμολόγοι όμως δεν θεωρούν οτι μπορεί να επηρεάσει τα ελληνικά ρήγματα.

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Χουλιάρα ο σεισμός είναι πολύ μακρυά απο την Ελλάδα και όπως λέει δεν νομίζει οτι μπορεί να επηρεάσει ρήγματα στον ελλαδικό χώρο. “Έχει ξεκινήσει  μια ισχυρή μετασεισμική δραστηριότητα,  μια σειρά ισχυρών σεισμών, μετά τον αρχικό. Σίγουρα θα καταπονηθούν απο πολλούς μετασεισμούς. Είναι νωρίς ακόμα γιατί όπως είναι λογικό στην αρχή δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία. Σίγουρα πάντως η δραστηριότητα τις επόμενες ώρες θα είναι μεγάλη”.

Ακούστε τι είπε στο NewsIT ο κ. Χουλιάρας

Την ίδια άποψη έχει και ο σεισμολόγος Θανάσης Γκάνας. Μιλώντας στο NewsIT αναφέρει οτι “ πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό σεισμό στην ανατολική Τουρκία ο οποίος πιθανώς δεν θα επηρεάσει ρήγματα στην Ελλάδα. Είναι πολύ μεγάλη απόσταση πάνω από χίλια χιλιόμετρα όποτε δεν έγινε αισθητός στην Ελλάδα, θα είχε καταγραφεί από το Ελληνικό δίκτυο”.

Ακούστε τον κ. Γκάνα.


Διαβάστε
Καταλήγουν στα 7,2 Ρίχτερ για τον σεισμό στην Τουρκία – Πάνω από 45 συνολικά κτίρια έχουν καταρρεύσει – Φόβοι για 1.000 νεκρούς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε