Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τι λένε οι μουσουλμάνοι μία μέρα μετά την επεισοδιακή πορεία στην Αθήνα και την εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού

Τι λένε οι μουσουλμάνοι μία μέρα μετά την επεισοδιακή πορεία στην Αθήνα και την εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού

Τι λέει στο Νewsit o Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας για την αναταραχή στον ισλμαμικό κόσμο. Προτείνει οι 1,8 δισεκατομμύρια μουσουλμάνοι να μην αγοράζουν προϊόντα των κρατών που τους προσβάλλουν ενώ καταδικάζει απερίφραστα τις βίαιες και αιματηρές διαδηλώσεις.

Καζάνι που βράζει ο μουσουλμανικός κόσμος σε όλη τη γη μετά τη δημοσιοποίηση της προσβλητικής ταινίας “Η αθωότητα των Μουσουλμάνων” αλλά και των γαλλικών “χιουμοριστικών” σκίτσων του Μωάμεθ.

Η χώρα μας μπορεί να μη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της αγανάκτησης των μουσουλμάνων ωστόσο και εδώ δεν έλειψαν τα επεισόδια στη χθεσινή πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Επίσης δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχετίζουν τη χθεσινοβραδινή εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού με τη γενικευμένη αντίδραση των μουσουλμάνων καθώς οι περισσότεροι κρατούμενοι που συμμετείχαν είναι αραβόφωνοι αν και η επίσημη ενημέρωση λέει πως η εξέγερση στις φυλακές έγινε για τις συνθήκες κράτησης. (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι έκρυθμη και στη χώρα μας και οι ισορροπίες ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί λόγω του οξυμένου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης και των ρατσιστικών εκδηλώσεων εναντίον μεταναστών από μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και εξαιτίας της επιχείρησης Ξένιος Ζευς της ΕΛΑΣ.

Η Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδας με δελτίο τύπου που εξέδωσε ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την χθεσινή πορεία των μουλμάνων στην Αθήνα και καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια που έγιναν.

“Οι φασαρίες που έγιναν στον ισλαμικό κόσμο είναι κάτι που φουντώνει τη μια εβδομάδα και μετά σβήνει και το ξεχνάμε. Η δική μας απάντηση που θα πονέσει περισσότερο είναι να μην  αγοράζουμε προϊόντα από τα κράτη που προσβάλλουν το Ισλαμ. Είμαστε 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι και λέω οταν πάμε στο σουπερ – μάρκετ να μην αγοράσουμε έναν προϊόν αμερικάνικο. Οπως κάναμε το 2006 με τα γαλακτομικά προϊόντα της Δανίας έτσι να κάνουμε και τώρα. Είναι ένας πολιτικός ακτιβισμός που θα έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα, ο οικονομικός πόλεμος πονάει πιο πολύ”, λέει στο Newsit o Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος, Ναϊμ Ελγαντούρ.

“Το να βγει κάποιος να φωνάζει και να ουρλιάζει” συνεχίζει ο κύριος Ελγαντούρ “και μετά να σπάσει ένα αυτοκίνητο και μια βιτρίνα δεν είναι λύση. Τι φταίει η βιτρίνα, ο δρόμος και ο άνθρωπος που του έσπασαν το αυτοκίνητο. Αυτά είναι κανιβαλισμός που τον καταδικάζουμε. Δε πιστεύουμε πως είναι λύση η βία”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος, Ναϊμ Ελγαντούρ.

Aυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους είναι πως ο σεβασμός στις διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες είναι δείγμα πολιτισμού και η προσβολή μιας θρησκείας, ή μιας άποψης που εμείς δεν ενστερνιζόμαστε μπορεί να μας οδηγήσει σε χάος και στο να γίνουμε ζούγκλα.

Ο διαφωτιστής Βολταίρος που έλεγε “διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες” είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού – Κατάσταση πολιορκίας και σοβαρά επεισόδια – Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ NEWSIT 

Επεισοδιακή η πορεία των μουσουλμάνων στην Ομόνοια – Συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και έσπασαν καταστήματα και αυτοκίνηταν – 40 προσαγωγές

Υπουργός του Πακιστάν δίνει 100 χιλιάδες δολάρια σε όποιον σκοτώσει το δημιουργό της ταινίας για τον Μωάμεθ

60 αστυνομικοί και 30 δημοσιογράφοι για … έναν διαδηλωτή για τις γελοιγραφίες του Μωάμεθ



Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε