Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τι “μαγειρεύει” η Θεσσαλονίκη;

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μα φυσικά τον απόλυτο γαστρονομικό οδηγό – χάρτη όχι μόνο της συμπρωτεύουσας αλλά και τον γύρω νομών με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού. Τι λέει στο Newsit o Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η νύμφη του θερμαϊκού δεν φημίζεται μόνο για τις πλούσιες ομορφιές της αλλά και για τον γαστρονομικό της πλούτο τόσο στο φαγητό όσο και στο κρασί.

Αυτό το πλεονέκτημα θέλησε να αναδείξει ο Δήμος Θεσσαλονίκης που σε συνεργασία με το “Food Festival” δημιουργεί τον γαστρονομικό οδηγό “Thessaloniki Gourmet Tours” προκειμένου οι επισκέπτες της πόλης να επιμηκύνουν το χρόνο παραμονής τους και άρα να ενισχυθεί ο τουρισμός.

Ο γαστρονομικός οδηγός – χάρτης θα διανέμεται δωρεάν και θα βοηθά τους τουρίστες να εντοπίσουν διάφορα μέρη σε απόσταση μίας ώρας από τη Θεσσαλονίκη στα οποία θα μπορούν να ανακαλύψουν γευστικούς θησαυρούς αλλά και να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Aντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας “σκεφτήκαμε οτι πρέπει να προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις εκτός πόλης στον επισκέπτη όπου θα μπορεί να πηγαίνει με την οικογένειά του, να τρώει καλά, να ανακαλύπτει προϊόντα τοπικά και να περνάει μια ευχάριστη μέρα.

Για παράδειγμα θα μπορούσε κάποιος να πάει σε μια εξαιρετική φάρμα που υπάρχει στην περιοχή της Αρναίας και να απολαύσει σπεσιαλιτέ που μαγειρεύονται μόνο με μανιτάρια. Θα μπορούσε να πάει σε ένα οινοποιείο, θα αναφέρω το πιο κοντινό του κυρίου Γεροβασιλείου στην Επανομή. Θα μπορούσε να πάει σε κάποιο κτήμα δυτικά της πόλης όπως είναι το κτήμα Λίκνος”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIT ο κύριος Πέγκας:

Ο γαστρονομικός οδηγός “Thessaloniki Gourmet Tours” θα παρουσιαστεί στις 26 Ιανουρίου και θα διανέμεται απο το κιόσκι πληροφοριών του Δήμου στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και από τα ξενοδοχεία της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το κόκκινο κρητικό κρασί το δεύτερο καλύτερο του κόσμου

O Έλληνας που τρέλανε με τα φαγητά του την Κάρλα Μπρούνι!

Θεσσαλονίκη: Τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα με φαγητό από το συσσίτιο – ΒΙΝΤΕΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε