Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Τι οδήγησε στην πτώση το μοιραίο Απάτσι – Θρήνος στις κηδείες των χειριστών

– Τελευταίο αντίο σήμερα στους 2 χειριστές
– Τριήμερο πένθος στον Στρατό
– Το ελικόπτερο είχε ελάχιστες ώρες πτήσης

Μόλις 125 ώρες πτήσης είχε συμπληρώσει το μοιραίο ελικόπτερο Απάτσι που συνετρίβη μέσα στη βάση του στη Πάχη Μεγάρων. Η χθεσινή του πτήση ήταν η πρώτη δοκιμαστική μετά από την επιθεώρηση των 125 ωρών κατά τη διάρκεια της οποίας όπως λένε από το ΓΕΣ δεν έγινε καμία τεχνική παρέμβαση αφού δεν υπήρχε και καμία παρατήρηση των πληρωμάτων που είχαν χρησιμοποιήσει το ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit:

-Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή ο έμπειρος ταγματάρχης χειριστής (1100 ώρες πτήσεις) ζήτησε άδεια για να κάνει τον ελιγμό περιστροφής ο οποίος προβλεπόταν στο σενάριο των δοκιμών. Πρόκειται για ελιγμό γύρω από τον άξονα του ελικοπτέρου ο οποίος προβλέπει “κράτημα” του κινητήρα και ταχεία κάθοδο προς αποφυγή εχθρικών πυρών.

-Οι χειριστές δεν ανέφεραν τίποτα για βλάβη ή για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

-Μόλις έκαναν τον ελιγμό το ελικόπτερο συνετρίβη περιστρεφόμενο από τα 3000 πόδια.

-Οι εμπειρογνώμονες στρέφουν την προσοχή τους στο ουραίο στροφίο του ελικοπτέρου το οποίο βρέθηκε σε μακρινή απόσταση από τα συντρίμμια κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι είχε αποκολληθεί πριν το ελικόπτερο συντριβεί.

Τελευταίο αντίο

Στην τελευταία του κατοικία στην συνοικία Καλύβια της Λαμίας συνόδευσαν συνάδελφοι του στην Αεροπορία Στρατού, οι συγγενείς του και οι φίλοι, τον 37χρονο ταγματάρχη Ανδρέα Δερμάρη που ήταν ο χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου Απάτσι που συνετρίβη στην Πάχη Μεγάρων.

Τραγική φιγούρα η γυναίκα του Μαρία που είναι έγκυος στον 9ο μήνα και περιμένει το 4ο παιδί τους. Ο θρήνος κορυφώθηκε όταν πλησίασαν την σκεπασμένη με την ελληνική σημαία σορό του άτυχου αξιωματικού τα τρία του παιδία ενώ σε ένα ατέλειωτο μοιρολόι είχαν ξεσπάσει οι δύο γονείς του και ο αδερφός του.

Αμίλητος και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος που ήταν παρών στην εξόδιο ακολουθία και δίπλα του αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης, ο Διοικητής του Β΄ Σώματος Στρατού και στης 1ης Στρατιάς και δεκάδες ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, όπως και συνάδελφοι του εκλιπόντος.

Νωρίτερα, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Ρέντη η εξόδιος ακολουθία για τον Αρχιλοχία Κωνσταντίνο Γκιώκα, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Απάτσι που συνετρίβη στα Μέγαρα.

Για την προσωπικότητα του, την προσφορά του και την αφοσίωση του στο καθήκον του Αρχιλοχία μίλησαν συγγενείς φίλοι και συνάδελφοι του από την Αεροπορία Στρατού.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία παρακολούθησαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφανίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος στην αεροπορία στρατού – Νεκροί και οι 2 χειριστές του Απάτσι που συνετρίβη στα Μέγαρα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε