Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τι προτείνουν Ανεξ.Έλληνες και Χρυσή Αυγή για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση

Τι προτείνουν Ανεξ.Έλληνες και Χρυσή Αυγή για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση

Οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες κατέθεσαν ξεχωριστές προτάσεις νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση που αφορά την ιθαγένεια. Τι υποστηρίζουν τα δύο κόμματα

Δύο προτάσεις νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση, που αφορά στην απόδοση της ιθαγένειας, κατατέθηκαν στη Βουλή. Η πρώτη κατατέθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η πρωτοβουλία αυτή, όπως αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αποτελεί προεκλογική δέσμευση του κόμματος και του προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου.

Πρόταση για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση κατέθεσαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επισημαίνοντας ότι το ΣτΕ έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Στην πρότασή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφέρουν ότι ο νόμος Ραγκούση προσκρούει στην ελληνική έννομη τάξη, αλλά και στην εν γένει πραγματικότητα που ισχύει στις λοιπές ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην εισηγητική έκθεση γίνεται μνεία σε άρθρα του Συντάγματος, με τα οποία επάγεται ότι «οι δύο κύριοι εθνικοί πυλώνες καθοδήγησης των οιωνδήποτε σχεδίων τροποποίησης του δικαίου ιθαγενείας είναι η συνέχεια του έθνους ανά τους αιώνες, με παράλληλη καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης, και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής του έθνους μας με ταυτόχρονη διαφύλαξη του βασικού θεσμού της οικογένειας, η οποία συνίσταται σε κοινωνία Ελλήνων με εθνική συνείδηση και με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι σε μια απλή κοινωνία πολιτών».

«Επομένως κύριο μέλημα του συνταγματικού νομοθέτη, με απόλυτο σεβασμό στην έννοια του έθνους, είναι να μεριμνήσει να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους, μεταξύ των άλλων, και δια της θεσπίσεως δικαίου ιθαγενείας», σημειώνουν στην πρότασή τους οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και προσθέτουν ότι η ψήφιση του νόμου Ραγκούση συντέλεσε στην ανεξέλεγκτη είσοδο λαθραίων μεταναστών και εν γένει αλλοδαπών, μη εχόντων ουδεμία σχέση με τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, τη γλώσσα μας και την εθνική συνείδηση.

Σημειώνεται επίσης ότι «η χορήγηση αφειδώς της δυνατότητας απόκτησης της Ελληνικής Ιθαγένειας σε τέκνα αλλοδαπών και πόσο μάλλον σε παράνομα ευρισκομένων στη χώρα, με την ύπαρξη ελάχιστων προϋποθέσεων, οδηγεί ευθέως στην απόκτηση αυτής από τους γονείς των και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των, λαμβανομένου υπόψη και των σχετικών διατάξεων περί επανένωσης».

Αναφέρεται ακόμη ότι παρίσταται άμεση ανάγκη ψήφισης νέου νόμου περί της εισόδου, διαμονής και εργασίας υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, με πρόβλεψη ποσόστωσης επί του συνολικού αριθμού της χώρας και εφόσον τούτο θα τυγχάνει οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο.

Η Χρυσή Αυγή

Όπως αναφέρει στην εισηγητική έκθεση της δικής της πρότασης η Χρυσή Αυγή, η ελληνική κοινωνία πληρώνει ακριβά το κόστος του αντισυνταγματικού νόμου που πρέπει να καταργηθεί και επισημαίνει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών.

Ταυτόχρονα, προτείνει την κτήση ελληνικού γένους ως απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή σε διαγωνισμούς Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φοίτηση στις εν λόγω σχολές και σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Όπως εξάλλου αναφέρεται το 90% των λαθρομεταναστών της ΕΕ εισέρχεται δια μέσου των ελληνικών συνόρων ως αποτέλεσμα της πλήρους ανοχής του ελληνικού κράτους στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, την οποία επιβραβεύει με την εκ των υστέρων νομιμοποίηση και την εύκολη απονομή ιθαγένειας.

Για την Ελληνική Ιθαγένεια προτείνεται να καταργηθούν οι διατάξεις Ραγκούση από τότε που ίσχυαν και μαζί να καταργηθεί και κάθε διάταξη ή διοικητική πράξη εφαρμογής τους. Σύμφωνα με την πρόταση για την πολιτογράφηση απαραίτητη προϋπόθεση είναι, μεταξύ άλλων, να μην υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη για μια σειρά από αδικήματα και να υπάρχουν τίτλοι νόμιμης διαμονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμφωνία για τις προγραμματικές: Αλλαγή νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, μηδέν απολύσεις στο Δημόσιο – Εκλογικός νόμος από τον Ιούνιο 2013 – Πολιτική


Η μάχη χαρακωμάτων άρχισε! Όσα είδαμε ήταν μόνο η αρχή! – Τα στρατόπεδα στην Βουλή – Θα ζήσουμε αντιπαραθέσεις χωρίς έλεος

Τα 9 βήματα του Α. Σαμαρά για έξοδο της χώρας από την κρίση

Στουρνάρας: Ετσι θα αλλάξει το κλίμα – Οι 4 άξονες της οικονομικής πολιτικής – Ποιες ΔΕΚΟ αποκρατικοποιουνται

Δ. Αβραμόπουλος: Ειδική επιτροπή για τη διαμόρφωση νέου δόγματος εξωτερικής πολιτικής

Μανιτάκης: Με αντικειμενικά κριτήρια η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Στυλιανίδης: Με ποιο τρόπο θα καταπολεμήσουμε τη φτώχια

Δείτε εδώ τις αντιδράσεις των κομμάτων μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού

Δείτε επίσης τις πρώτες αντιδράσεις από τη Γερμανία

Τι είπαν Βενιζέλος-τρόικα στην Ιπποκράτους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε