Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

«Τι ταινία γυρίζετε;» ρώτησε κάτοικος του Βελβεντού έναν από τους ληστές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Νομίζαμε ότι γίνεται κανονικό γύρισμα», δηλώνουν κάτοικοι του Βελβεντού που είδαν ξαφνικά όλα τα φώτα να στρέφονται πάνω τους εξαιτίας της διπλής ληστείας από νεαρούς που φέρονται να είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η ληστεία της προπερασμένης Παρασκευής (01/02) αναστάτωσε όχι μόνο την αντιτρομοκρατική αλλά και την ήρεμη ζωή των κατοίκων του Βελβεντού. Μια διπλή ληστεία, ληστές καταζητούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση, καλάσνικοφ, κουκούλες, αστυνομία, κυνηγητό, μπλόκα.

Ακόμη και τώρα, σχεδόν δυο εβδομάδες μετά, τα όσα έγιναν εκείνη την Παρασκευή είναι θέμα συζήτησης στα καφενεία του χωριού.

«Ήταν σαν ταινία, νομίσαμε ότι γίνεται κανονικό γύρισμα. Ένας ηλικιωμένος πλησίασε τον ληστή με τα καλάσνικοφ που στεκόταν στην πλατεία και τον ρώτησε τι πλάνο γυρίζουν… Εκείνος τον έδιωξε ευγενικά, ο ηλικιωμένος όμως στάθηκε πιο πίσω και ύστερα πλησίασε και τον ξαναρώτησε…», λέει ο Μανώλης Κολάνης, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ ακριβώς απέναντι από την Αγροτική Τράπεζα στα Νέα.

«Πίστεψα ότι κάποιοι ντύθηκαν νωρίτερα καρναβάλια για τις Απόκριες, κάτι που συνηθίζεται εδώ πάνω. Ήταν τελικά ληστές που ευτυχώς δεν πείραξαν κανέναν. Παρέμειναν ψύχραιμοι κι έλεγαν στον κόσμο να μην ανησυχεί γιατί ήθελαν μόνο να πάρουν χρήματα», λέει ο Γιάννης Καρδάκος, ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών.

Αρκετοί βλέποντας τους ληστές, φοβήθηκαν και οι περισσότεροι απλά παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι οκτώ άτομα με κουκούλες να κρατούν αποκλεισμένο το χωριό, σε μια ακτίνα 150 μέτρων για 15 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα της αντιτρομοκρατικής σε ξενοδοχείο του Βόλου που έμειναν οι ληστές της Κοζάνης – Τα δωμάτια είχε νοικιάσει ο Πολίτης

Τι λένε δύο αυτόπτες μάρτυρες για τα κακοποιημένα πρόσωπα των ληστών-τρομοκρατών – Ανατριχίλα από τις φωτογραφίες τους

Τα άγρια κακοποιημένα πρόσωπα των ληστών-τρομοκρατών αμέσως μετά τη σύλληψή τους – Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο

Στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς τραυματίσθηκαν οι 4 ληστές – τρομοκράτες, λέει η αστυνομία

Αστυνομία: δεν ήταν ξυλοδαρμός, αλλά τραύματα από τη μάχη με τους αστυνομικούς

Ο “ξυλοδαρμός” ήταν “αντίσταση” και “μάχη” με τους αστυνομικούς – Το πόρισμα για τα τραύματα των συλληφθέντων μετά τη ληστεία στο Βελβεντό

Η στιγμή της σύλληψης των τεσσάρων στο Βελβεντό Κοζάνης

Οι διαφορές στις φωτογραφίες των 4 συλληφθέντων για τις ληστείες στην Κοζάνη

Νοικιασμένη από το Νίκο Ρωμανό η γιάφκα στο Παγκράτι – Πιο κοντά στο οπλοστάσιο η αντιτρομοκρατική

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε