Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Τι χάνουν οι στρατιωτικοί από το νέο κύκλο περικοπών

Νέος γύρος περικοπών στα εισοδήματα των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε μειώσεις που σύμφωνα με πληροφορίες θα φθάσουν στο 50% στο κίνητρο απόδοσης, το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης, το επίδομα ειδικής απασχόλησης και σε σειρά ειδικών επιδομάτων. Οι απώλειες κυμαίνονται από 28 έως και 404 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το “Έθνος”, παράλληλα αποφάσισε ότι έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του χρόνου η επιβολή ειδικής εισφοράς υπέρ ανεργίας 3% επί των αποδοχών των υπαλλήλων του Δημοσίου των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ και των λοιπών δημόσιων φορέων. Ετσι τους τελευταίους πέντε μήνες του χρόνου θα τους γίνονται κρατήσεις και για τους πρώτους επτά.

Με αποτέλεσμα κάθε μήνα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο οι απώλειες ελέω εισφοράς να ανέρχονται στο 7,2% επί των αποδοχών τους.

Από τον συνδυασμό τους ψαλιδίσματος των επιδομάτων και της αναδρομικότητας της ειδικής εισφοράς προκύπτουν εισοδηματικές απώλειες που ξεπερνούν το 10% μέχρι το τέλος του έτους.

Πιο αναλυτικά, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει έτοιμο το ενιαίο μισθολόγιο, συμπεριέλαβε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Πέμπτης, πρόβλεψη για μείωση των επιδομάτων χωρίς όμως να αναλύονται οι λεπτομέρειες με σχετική διάταξη η οποία αναμένεται να κατατεθεί με τροπολογία.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε