Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τίμησαν τη μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη

Το γραφείο του Γ. Κρανιδιώτη στις 15 Σεπτεμβρίου 1999. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

11 χρόνια συμπληρώνονται στις 14 Σεπτεμβρίου απο το τραγικό δυστύχημα με το Falcon.

Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ τίμησε σήμερα τη μνήμη του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννου Κρανιδιώτη και του γιου του Νικόλα, που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο αεροσκάφος ”Φάλκον” στις 14 Σεπτεμβρίου του 1999, όταν αυτό, λίγο πριν από την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, έχασε απότομα μεγάλος ύψος.

Σε μνημόσυνο, που τελέστηκε στο Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, παρέστησαν ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου, ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και η μητέρα και αδελφή του Γιάννου Κρανιδιώτη.

Σε επιμνημόσυνο λόγο, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και πρώην Πρεσβευτής της Κύπρου στην Ελλάδα Γιώργος Γιωργής αναφέρθηκε στην αγάπη του Γιάννου Κρανιδιώτη στην ιδιαίτερή του πατρίδα Κύπρο και στο όραμα και στις μεγάλες προσπάθειες του για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Ο κ. Γιωργής χαρακτήρισε τον Γιάννο Κρανιδιώτη ως σκληρό διαπραγματευτή, αγέρωχο πολιτικό, ακούραστο τεχνοκράτη, τρυφερό άνθρωπο και ως τον κατεξοχήν αρχιτέκτονα της ευρωπαϊκής πορείας της Κύπρου.

Σημείωσε πως ”σε πείσμα των καιρών, ο Γιάννος Κρανιδιώτης πρόβαλε την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου ως μοναδικό δρόμο” και ”κατέστησε αμετάθετο στόχο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ”.

   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε