Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τιμολόγιο ντοκουμέντο: Οι βενζινοπώλες αγοράζουν ακριβότερα από το πλαφόν!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πλαφόν δίχως αντίκρυσμα φαίνεται πως  επέβαλε η κυβέρνηση στα καύσιμα καθώς όπως καταγγέλουν οι βενζινοπώλες αγοράζουν ακριβότερα από την ανώτατη τιμή που όρισε το Υπ. Ανάπτυξης.

Όπως αποδεικνύει το τιμολόγιο που έστειλε στο Newsit o βενζινοπώλης Χρήστος Σκληρός από την Ιθάκη, αγοράζει 1,836 το λίτρο και το πλαφόν που έχει οριστεί στον νομό Κεφαλλονιάς – Ιθάκης είναι στο 1,769. Καλούνται λοιπόν οι βενζινοπώλες να πουλήσουν 6,7 λεπτά το λίτρο φθηνότερα από ότι αγοράζουν.

“Τρελά πράγματα δηλαδή” όπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Σκληρός ο οποίος προσθέτει “μας οδηγούν στο κλείσιμο. Εγώ τροφοδοτώ με αφορολόγητο πετρέλαιο τους ψαράδες και τα επαγγελματικά σκάφη με την προοπτική πως το κράτος θα μου επιστρέψει το ΦΠΑ. Σας πληροφορώ πως το κράτος μου χρωστά 154.000 ευρώ για τα έτη 2008, 2009 και 2010 και μου λένε πως δεν υπάρχει αρμόδιος ελεγκτής στη ΔΟΥ για να με ελέγξει  Δεν είναι κράτος αυτό”

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο βενζινοπώλης από την Ιθάκη Χρήστος Σκληρός

Αυτή τη στιγμή μετά την απόφαση που πάρθηκε χθες βράδυ από την Ένωση Βενζινοπωλών Κεφαλληνίας – Ιθάκης κα τα 3 πρατήρια καυσιμων στην Ιθάκη είναι κλειστά και στο σύνολό τους στην Κεφαλλονιά.

Στο ίδιος μήκος κύματος και οι βενζινοπώλες της Κέρκυρας με κλειστά τα 30 από τα 80 πρατήρια βενζίνης που λειτουργούν στο νησί.  Όσοι από τους βενζινοπώλες άνοιξαν σήμερα τα πρατήρια αρνήθηκαν να εφοδιαστούν με αμόλυβδη.

Ο Πρόεδρος των πρατηριούχων Κέρκυρας Αντώνης Σάκκος, ζήτησε την επιβολή πλαφόν σε όλα τα στάδια τιμολόγησης, όπως δηλαδή προβλέπει το μέτρο του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τους 5 από τους 13 Νομούς.

Τη συμπαράστασή της στους βενζινοπώλες που αντιδρούν στην επιβολή πλαφόν εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι “κανένας δεν μπορεί και δεν νομιμοποιείται να επιβάλει άδικα μέτρα όπως το πλαφόν και μετά να απαιτεί από τους βενζινοπώλες να πωλούν με ζημία και καμιά απειλή για κυρώσεις δεν πρόκειται να μας κάνει να αποδεχτούμε μέτρα αφανισμού των πρατηρίων”.

    Σύμφωνα με την Ο.Β.Ε. και  στη Σάμο τα πρατήρια απεργούν ενώ σε πολλούς  άλλους νομούς πολλά πρατήρια παραμένουν επίσης κλειστά, σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία, λόγω ζημιών από το πλαφόν.

    Η Ο.Β.Ε. κατέθεσε στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης τιμολόγια χονδρικής με τιμές πάνω από το πλαφόν, από περιοχές που ισχύουν ανώτατες τιμές μόνο στη λιανική (στους 5 από τους 13 νομούς που ισχύει το μέτρο, επιβλήθηκαν ανώτατες τιμές και στη χονδρική” και ζητά από την κυβέρνηση να άρει το πλαφόν ή να το επιβάλει σε όλα τα στάδια ώστε να προστατεύονται και οι καταναλωτές και οι βενζινοπώλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτόφωρο για τους πρατηριούχους που παραβιάζουν το πλαφόν – Τηρείται μόνο σε 3 νομούς!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε