Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Την Αφροδίτη θα επέλεγε και ο Σόιμπλε για εξώφυλλο στο Focus

Φωτογραφία από τη Deutsche Welle
Φωτογραφία από τη Deutsche Welle

Δεν άλλαξε ξαφνικά καριέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Ούτε τον επηρέασε τόσο πολύ το τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα. Απλά, το Focus γιορτάζει τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν από τις προσωπικότητες που διάλεξαν εξώφυλλο.

Στο επετειακό τεύχος του Focus, το περιοδικό ζήτησε διάφορες προσωπικότητες να διαμορφώσουν ένα υποθετικό πρωτοσέλιδο, χωρίς το άγχος της εμπορικής επιτυχίας. Το μοναδικό κριτήριο ήταν η προσωπική κρίση: ποιο θέμα είναι τόσο σημαντικό που θα άξιζε να γίνει πρωτοσέλιδο του περιοδικού;

Ο κ. Σόιμπλε επέλεξε κάτι από την Ελλάδα: την Αφροδίτη της Μήλου. Αλλά χωρίς το… δάχτυλο που μας είχε δείξει παλιότερα το Focus…
Το πρωτοσέλιδο του Focus που είχε προκαλέσει αντιδράσεις
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας «δείχνει τη Θεά του Έρωτα όπως της αξίζει: κλασικά ωραία, χωρίς το καταραμένο μεσαίο δάκτυλο».

Σύμφωνα με το Focus «παρά τις ρήξεις και τα προβλήματα, η Ευρώπη είναι για τον πολιτικό του CDU μια συμμαχία αγάπης». «Μια άμεσα εκλεγμένη πρόεδρος ή ένας άμεσα εκλεγμένος πρόεδρος της Ευρώπης θα ήταν ένα μεγάλο βήμα στον τρόπο που οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται την Ευρώπη τους», λέει ο κ. Σόιμπλε.

Στη φωτογραφία ο χιτώνας έχει αντικατασταθεί από τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και τη φωτογραφία συνοδεύει ο τίτλος «Μια Πρόεδρος για την ευρω-οικογένεια. H Ευρώπη επέλεξε: H πρώτη πρόεδρος της Ε.Ε. προέρχεται από την Ελλάδα».
Το πρωτοσέλιδο του Σόιμπλε για το Focus και την Ελλάδα
Στο υποθετικό αυτό εξώφυλλο προαναγγέλλεται και ένα 10σέλιδο αφιέρωμα: «Tι θέλει πραγματικά η Ελληνίδα, τι σημαίνει η επιλογή για τη Γερμανία, πως ψήφισαν οι Γερμανοί, αλλά και αριθμοί, αναλύσεις, αντιδράσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τσίπρας έθεσε το θέμα Χριστοφοράκου και κατοχικού δανείου στον Σόιμπλε

Πλαστό το εξώφυλλο του Focus με το Bravo Malaka!

Νέα πρόκληση του Focus: «Τι να κάνετε αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ»

Focus στα ελληνικά:«Αγαπητοί Έλληνες η Άγκελα Μέρκελ δεν αξίζει το μίσος σας»

“Οι πολιτικοί σας φταίνε για το … δάκτυλο”

Το Focus «ξαναχτυπά»: τώρα, «βύθισε» την Ακρόπολη! Φωτό και video

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε