Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Την έφτιαξαν επαγγελματίες”, λένε οι ειδικοί την φονική βόμβα

“Την έφτιαξαν επαγγελματίες”, λένε οι ειδικοί την φονική βόμβα

Κάπως έτσι ήταν σχεδιασμένος ο εκρητικός μηχανισμός (κεντρική φωτό).
Ειδικοί εξηγούν στο Newsit τα πάντα γύρω από το “φονικό κουτί”.

Οι βομβιστές ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν και το κατάφεραν με τραγικό θύμα τον 52χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή. Χρησιμοποίησαν ένα κουτί μέσα στο οποίο τοποθέτησαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έναν  πυροσωλήνα γεμάτο με πυρίτιδα και αμμωνία που είχαν παγιδεύσει ώστε να εκραγεί μόλις το κουτί ανοίξει. Είναι η πρώτη φορά που τέτοιος μηχανισμός στοχεύει πολιτικό πρόσωπο λένε οι ειδικοί. 

“Τέτοιες  εκρηκτικές ιδιοκατασκευές μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο στο κοινό έγκλημα” είπε στο Newsit  εν ενεργεία αστυνομικός, γνώστης του αντικειμένου. 
Ανάλογοι μηχανισμοί έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα μόνο σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών ανάμεσα στους ανθρώπους της νύχτας.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ότι το “κουτι” περιφερόταν για 11 ώρες μέσα στο Υπουργείο χωρίς να εκραγεί σημαίνει ότι “αυτός που έφτιαξε την βόμβα είχε κάνει πολλές δοκιμές ώστε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός μόνο όταν έπρεπε και όχι από τυχαίο κούνημα.” 

Για να κατασκευαστεί ένας τέτοιος μηχανισμός απαιτούνται ειδικές γνώσεις ωστόσο, σήμερα, στο internet υπάρχουν πληροφορίες για την κατασκευή ανάλογων μηχανισμών. 

Ο ειδικός με τον οποίο επικοινώνησε το Newsit  ανέφερε χαρακτηριστικά πως το κουτί ήταν φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην “προδόσει” τι έκρυβε στο εσωτερικό του. Η ποσότητα των εκρηκτικών που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ξεπερνούν το μισό κιλό ήταν αρκετή για να σκοτώσει κάτι που προφανώς ήθελαν οι δράστες. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε