Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Την Τετάρτη η κρίσιμη συνάντηση Διαμαντοπούλου-ΔΟΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η ΔΟΕ ζήτησε επειγόντων συνάντηση με την υπουργό Παιδείας κι εκείνη ανταποκρίθηκε άμεσα.

Στη σκιά της ομολογίας της Άννας Διαμαντοπούλου ότι η φετινή σχολική χρονιά θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών, το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε την Τρίτη και αποφάσισε να ζητήσει κατεπειγόντως συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού την κατάσταση.

Η κα. Διαμαντοπούλου απάντησε θετικά λίγες ώρες μετά και το μεσημέρι της Τετάρτης θα συναντηθεί με τα μέλη της ΔΟΕ για να συζητηθούν τα προβλήματα της νέας σχολικής χρονιάς.

Το υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει στην τοποθέτηση αναπληρωτών, αφού ήδη έχει εξασφαλίσει πιστώσεις σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης, δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη υπεράριθμων εκπαιδευτικών και οι τοποθετήσεις έγιναν και θα γίνονται με πιο ορθολογικό τρόπο και κατανομή.

Γονείς, πάντως, διαμαρτύρονται επειδή, όπως λένε, δεν θα αποφύγουν τμήματα με πολλούς μαθητές. Το υπουργείο Παιδείας, πάντως, φαίνεται αποφασισμένο να εφαρμόσει την εγκύκλιο που υπάρχει και μιλάει για 25 παιδιά στην Πρωτοβάθμια και μέχρι 30 στη Δευτεροβάθμια. Η υπουργός δεν φέρεται διατεθειμένη να επιτρέψει τη δημιουργία τάξεων με περισσότερους απ’ ό,τι λέει η εγκύκλιος μαθητές, αλλά δεν θα επιτραπεί και να υπάρχουν τμήματα με 5 ή 10 παιδιά.

Σχετικά με τις μετακινήσεις προσωπικού, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στη ΝΕΤ , τόνισε πως «δε θα διχάσουμε, αλλά θα ενώσουμε οικογένειες από τις αποσπάσεις και μετακινήσεις. Έχουμε νομοθετήσει από τον περασμένο Μάιο ώστε να έχουν οι διευθυντές Εκπαίδευσης τη δυνατότητα να μετακινούν προσωπικό μέσα σε ένα νομό, αλλά και οι περιφερειακοί διευθυντές να μετακινούν προσωπικό από νομό σε νομό.

Σε αυτές τις μετακινήσεις θα πάρουμε υπόψη μας τα οικογενειακά δεδομένα του κάθε εκπαιδευτικού. Θα προσπαθήσουμε να μη διχάσουμε, αλλά να ενώσουμε οικογένειες από τις από τις αποσπάσεις και μετακινήσεις.

Θα ληφθούν βεβαίως υπόψη στις μετακινήσεις και τα κοινωνικά κριτήρια. Ωστόσο, η φράση ”πρώτα ο μαθητής και πρώτα η μαθήτρια” σημαίνει ότι οι ανάγκες του σχολειού είναι πρώτες και μετά έρχονται οι ανάγκες που έχουμε οι συντελεστές της Εκπαίδευσης, δηλαδή οι εκπαιδευτικοί».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε