Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Τινάζονται στον αέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την απόφασή της να συμμετάσχει –εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων- στην απεργία της 20ης Μαΐου που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και το υπουργείο να αναβάλει τις προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών σχολείων.

«Απεργούμε από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα όπως ενδοσχολικές εξετάσεις, εργασίες στα βαθμολογικά κέντρα, πανελλαδικές εξετάσεις των τελειοφοίτων των εσπερινών λυκείων κάθε τύπου κ.λπ.», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

«Δεδομένου ότι η ομοσπονδία δεν επιθυμεί να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες λόγω της γενικής απεργίας σε σκληρά εργαζόμενους μαθητές, καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αναβάλει τις προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών λυκείων. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για τις συνέπειες θα βαρύνουν το Υπουργείο Παιδείας», συμπληρώνουν. 

Αργά το βράδυ, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, με γραπτή της δήλωση ξεκαθάρισε ότι το αίτημα αλλαγής της ημερομηνίας των εξετάσεων στα εσπερινά λύκεια δε γίνεται δεκτό και κάλεσε την ΟΛΜΕ να ορίσει προσωπικό ασφαλείας.

«Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι μια πολύπλοκη και σύνθετη διαδικασία. Τυχόν αλλαγή θα επηρεάσει αρνητικά το σύνολο των εξετάσεων, μέχρι τη λήξη τους, για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων. Αυτό είναι πολύ ευαίσθητο θέμα, καθώς η διαδικασία των εξετάσεων αφορά το μέλλον και τα όνειρα των νέων παιδιών.

Γι’ αυτό και, αν και κατανοώ, τις δυσκολίες που προκύπτουν από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, στις 20/5, ευελπιστώ ότι η ΟΛΜΕ με το αίσθημα ευθύνης που τη διακρίνει, θα θεωρήσει ως προσωπικό ασφαλείας τους καθορισμένους επιτηρητές, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι εξετάσεις για τα εσπερινά λύκεια, που είναι προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα», αναφέρει η δήλωση Διαμαντοπούλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε