Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

…της υπερβολής

…της υπερβολής

Η σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ αγγίζει τα όρια της υπερβολής, όπως και πολλά άλλα στη χώρα μας.

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου και με πρωτοσέλιδα η χώρα μας κατηγορήθηκε ότι επιχειρήθηκε η φίμωση του δημοσιογράφου επειδή έκανε μια τόσο σοβαρή αποκάλυψη που έχει να κάνει με φοροφυγάδες. Εως εδώ ,τα ξένα ΜΜΕ δεν έχουν άδικο, αφού τόσος θόρυβος έχει γίνει με την συγκεκριμένη λίστα και τον πρώην αρμόδιο υπουργό και παραλήπτη της κ.Γ.Παπακωνσταντίνου που δήλωσε , χωρίς να ντραπεί ,ότι την έχασε!

Ο Κ.Βαξεβάνης έκανε το αυτονόητο για έναν δημοσιογράφο. Τη δημοσίευσε .Και υποθέτω οτι για να το κάνει είναι σίγουρος ότι αυτή είναι η λίστα Λαγκάρντ, χωρίς ο αποστολέας να έχει προσθέσει η αφαιρέσει ονόματα. Υποθέτω οτι γνωρίζει την εγκυρότητα του αποστολέα της .Δεν την έκλεψε απο την Ελβετική Τράπεζα. Ο υπάλληλος που την έκλεψε βρίσκεται στη φυλακή.

Δυστυχώς όμως η πληροφόρηση ειναι επιλεκτική και κατευθυνόμενη, όπως όλα δείχνουν και η Δικαιοσύνη ενεργοποιείται αυτεπάγγελτα σε λίγες περιπτώσεις. Δεν είδαμε ποτέ τις λίστες των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ που ματαίως , χρόνια τώρα, ζητούν η ΕΣΗΕΑ , ο Τσίπρας κ.α.

Δεν είδαμε τις λίστες της Ζήμενς , αλλά εφτανε στα δημοσιογραφικά γραφεία η λάσπη με ψιθύρους και υπαινιγμούς για πολιτικούς και δημοσιογράφους. Πρόσφατα, ο Γιώργος Παπαχρήστος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ έγραψε ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος άστραψε και βρόντηξε μέσα στο κελί του παρακολουθώντας δημοσιογράφο ,που κατηγόρησε τον πρώην υπουργό ,αλλά ,ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος (σ.σ. όπως έγραψαν ΤΑ ΝΕΑ και ο συγκεκριμένος συνάδελφος ) είχε(;) εταιρεία που προωθούσε εξοπλιστικά ! Κι ακόμη …αυτεπάγγελτα δεν κινήθηκε(΄;) ούτε καν η ΕΣΗΕΑ για να μάθουμε ποιός είναι;

Και τι είπε ο Βαξεβάνης; οτι κινήθηκε δημοσιεύοντας τη λίστα όπως έγινε και η δημοσιοποίηση των ονομάτων και των φωτογραφιών των κοριτσιών που έκαναν πορνεία και είχαν διαπιστωμένα AIDS. Εκεί με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Στη χώρα της υπερβολής ανάλογα με τις επικοινωνιακές ανάγκες η λάσπη πέφτει με τους κουβάδες. Και μετά δεν τρέχει τίποτα. Μέσα στην υπερβολή ,με δυο μέτρα και δύο σταθμά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε