Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Το άλμπουμ της ζωής του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Οι ανέμελες στιγμές από το παρελθόν και τα “καψόνια” από τους συμφοιτητές του

Το άλμπουμ της ζωής του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Οι ανέμελες στιγμές από το παρελθόν και τα “καψόνια” από τους συμφοιτητές του

– Φωτογραφίες από ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων
– Μία εβδομάδα μετά τον τραγικό επίλογο στο θρίλερ της εξαφάνισης παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα
– Νέες αποκαλύψεις για τα “καψόνια” στα οποία υπέβαλαν φοιτητές των Βαγγέλη Γιακουμάκη – Του έσπασαν ακόμη και το κρεβάτι!
– Το πόρισμα-φωτιά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων

Η ιστορία του αγοριού από την Κρήτη, που μετακόμισε στα Γιάννενα για να σπουδάσει, και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του με τόσο τραγικό τρόπο, συνεχίζει να συγκλονίζει και να προκαλεί οργή.

Οργή για τις εφιαλτικές στιγμές που οι μαρτυρίες και τα στοιχεία δείχνουν πως περνούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων.

Τα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες θανάτου του 20χρονου φοιτητή είναι πολλά και παραμένουν αναπάντητα, καθώς κάθε μέρα έρχονται στο φως και νέες αποκαλύψεις για τα όσα βίωνε ο Βαγγέλης στη Σχολή και τα “καψόνια” που δεχόταν από μερίδα συμφοιτητών.

Την ίδια ώρα, οι γονείς και τα αδέλφια του Βαγγέλη Γιακουμάκη ανεβαίνουν τον δικό της Γολγοθά, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί και να σταθούν στα πόδια τους, δίνοντας κουράγιο ο ένας στον άλλον.

Οι ευτυχισμένες στιγμές που έχουν να θυμούνται από τον Βαγγέλη, είναι αμέτρητες. Μερικές από αυτές αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, από τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του αδικοχαμένου φοιτητή στην Κρήτη.

Ποιους “καίει” το πόρισμα-φωτιά – Του είχαν σπάσει ακόμη και το κρεβάτι

Την ίδια ώρα, νέες αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Και προκαλούν νέα ερωτήματα για ποιο λόγο ενώ υπήρχαν στοιχεία για περιστατικά βίας στη Σχολή, οι υπαίτιοι δεν τιμωρούνταν.

Άκρως αποκαλυπτικό είναι το πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που δημοσιεύει σήμερα ο “Ελεύθερος Τύπος” για τα ανελέητα “καψόνια” που δεχόταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης από “νταήδες” συμφοιτητές του.

Χαρακτηριστικό είναι απόσπασμα των όσων κατέγραψε στο βιβλίο ο φύλακας της Σχολής, που γράφει στις 8 Μαρτίου 2014 στο βιβλίο ότι ενώ ο Βαγγέλης έλειπε στην Κρήτη για την Καθαρά Δευτέρα, συμφοιτητές του έσπασαν το κρεβάτι του. Για εκείνο το βράδυ ο φύλακας αναφέρει ότι «όταν πήγα για δεύτερη φορά στις 03.10 τα ξημερώματα να ελέγξω τι συμβαίνει είδα τον … (αναφέρει όνομα σπουδαστή) με κόκκινα χέρια και εμφανώς αναστατωμένο». Οταν ο Βαγγέλης γύρισε την επόμενη μέρα στα Γιάννενα έψαχνε, σύμφωνα με τους μάρτυρες, να βρει τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι του και να μπορέσει να κοιμηθεί.

Ένα ακόμη περιστατικό, στις 25 Ιανουαρίου, βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών. Για εκείνη την ημέρα, πολλοί διαφορετικοί σπουδαστές είχαν ακούσει για τραμπουκισμούς εις βάρος του 20χρονου Γιακουμάκη. «Την ημέρα αυτή είχα ακούσει ότι θα τον δένανε σε καρέκλα και θα τον κλειδώνανε στην ντουλάπα», αναφέρουν οι καταθέσεις.

Η Διεύθυνση της Σχολής, σύμφωνα με όσα είπαν αρκετοί φοιτητές, γνώριζε τι συνέβαινε αλλά δεν παρενέβαινε στο βαθμό που θα έπρεπε. Σε κατάθεσή του φίλος του Βαγγέλη λέει ότι «ο αρχηγός της παρέας των Κρητικών εμφανιζόταν ως ο εκπρόσωπος των πατριωτών του στα θέματα που προκύπτουν στη σχολή και σχετίζονται με το διευθυντή».

Οι φοιτητές από την Κρήτη που φέρονται να τραμπούκιζαν σπουδαστές ήταν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πορίσματος, μεμονωμένα παραδείγματα, τα οποία, ωστόσο, έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Όταν ένας από τους φοιτητές της σχολής ρωτήθηκε από τον ανακριτικό υπάλληλο γιατί πιστεύει ότι η Διεύθυνση της Σχολής δεν έβαζε ένα τέλος στα περιστατικά αυτά, απαντά: «Εμείς ό,τι μαθαίναμε τα λέγαμε. Είχαμε πει ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Θεωρώ ότι μπορεί να υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε