Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Το Δημόσιο ζητά να κοπεί το επίδομα στον Κορκονέα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να αναιρεθεί η απόφαση για το επίδομα των 2.005 ευρώ που έχει επιδικαστεί στον Επ. Κορκονέα και άλλους δυο ειδικούς φρουρούς ζητά το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, με αίτηση που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητείται να αναιρεθεί απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτή αίτηση του Επ. Κορκονέα και άλλων δύο ειδικών φρουρών, επιδικάζοντας στον καθένα τους 2.005 ευρώ ως επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για νυκτερινή απασχόληση κατά το διάστημα από 1.1.2000 έως 31.12.2001. 

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έχει κρίνει ότι οι ειδικοί φρουροί τελούν υπό παρόμοια υπηρεσιακή και μισθολογική κατάσταση με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό και διέπονται από κοινό υπηρεσιακό καθεστώς με το αστυνομικό προσωπικό. 

Η μη χορήγηση του επίμαχου επιδόματος στους ειδικούς φρουρούς σύμφωνα με το Διοικητικό Πρωτοδικείο παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας, καθώς εισάγει δυσμενή διάκριση σε βάρος τους. 

Το Δημόσιο υποστηρίζει ότι οι ειδικοί φρουροί συνιστούν ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., που έχει διαφορετικά καθήκοντα και διαφορετική υπηρεσιακή κατάσταση και εξέλιξη, σε σχέση με το αστυνομικό προσωπικό στο οποίο χορηγήθηκε το επίδομα. Επίσης, υποστηρίζει ότι έχουν διαφορετικά καθήκοντα οι αστυνομικοί και οι ειδικοί φρουροί. 

Διαβάστε επίσης
Κωνσταντόπουλος εναντίον Κούγια στη δίκη Κορκονέα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε