Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Το δύσκολο μεροκάματο του καύσωνα

Πρόκειται για πολλούς επαγγελματίες όπως ντελιβεράδες, σερβιτόρους, παραγωγούς λαϊκών αγορών, που δουλεύουν κάτω από το λιοπύρι την ώρα που οι υπόλοιποι είμαστε στα ωραία μας γραφεία με τη δροσιά του κλιματιστικού.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o Iβάν, ο οποίος είναι μεταφορέας σε ταχυφαγείο “δουλεύω κάτω από τον ήλιο και είμαι και υπέθυνος για το ταμείο”

Ο κύριος Λαμπρός Τσοκανής, παραγωγός λαϊκής αγοράς μας είπε “πουλάω πατάτες με τη θερμοκρασία τις ημέρες του καύσωνα να αγγίζει κάτω απο την τεντα ακόμα και τους 47 βαθμούς Κελσίου. Εδω είναι το γραφείο μου”.

Τις δυσκολίες του να είσαι σερβιτόρος μας εξηγεί ο 26χρονος Γιάννης “η δουλειά μου ώρες – ώρες είναι πολυ δύσκολη, ειδικά με τον καύσωνα. Πέρα δώθε και κάτω απο τον ήλιο δεν είναι και λίγο. Συμβουλεύω τους συναδέλφους να φοράνε καπελάκι”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κύριος Γιώργος που πουλάει φρούτα σε υπαίθριο πάγκο. Όπως χαρακτηριστικά είπε “δουλεύω 14-15 ώρες κάτω απο τον ήλιο για ενα μεροκάματο. Για να αντιμετωπίσω τον καύσωνα πίνω πολλά νερά και ψάχνω για σκιά!”

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε