Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Το Ελληνικό… απογειώνεται, η Ποσειδώνος… βυθίζεται!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Η διυπουργική επιτροπή με τον βαρύγδουπο τίτλο “Στρατηγικών Επενδύσεων” συνεδρίασε για πρώτη φορά ώστε να μπει μπροστά το fast track

Σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε μπρος η αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας που η κυβέρνηση ελπίζει να βάλει στα ταμεία περίπου 4 δισ. ως το 2014.
Η πιο προωθημένη επένδυση φαίνεται πως είναι αυτή της Qatar Investment Authority που αφορά στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Μια έκταση 5.500 στρεμμάτων στην οποία θέλουν να επενδύσουν οι … Καταριανοί υποσχόμενοι συνολική επένδυση 5 δισ.
Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με τους υπεύθυνους της εταιρείας όσο και με τους δημάρχους της περιοχής για να προχωρήσει χωρίς προβλήματα η επένδυση.
Πρέπει όμως να καθοριστεί η έκταση που θα δοθεί για αστική ανάπτυξη, εμπορική αξιοποίηση, χώρους αναψυχής, άθλησης καθώς και το τμήμα που θα γίνει πάρκο.
Σύμφωνα με τη “Ναυτεμπορική” στο σχέδιο αυτό, εξετάζεται η επέκταση του γκολφ της Γλυφάδας ώστε να γίνει ένα γήπεδο διεθνών προδιαγραφών και παράλληλα η αξιοποίηση της μαρίνας που βρίσκεται σήμερα απέναντι από το παλιό αεροδρόμιο.
Κάπου εδώ… μπαίνει εμπόδιο η λεωφόρος Ποσειδώνος που κόβει στη μέση της έκταση και έτσι μελετάται η βύθισή της στο τμήμα που περνάει μπροστά από το αεροδρόμιο ή η δημιουργία πλέγματος γεφυρών που θα ενοποιήσουν την έκταση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε