Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Το φαγοπότι στη ΔΕΗ θα το πληρώσουμε εμείς! Μέχρι 30% αύξηση στο ρεύμα στα νοικοκυριά

Το φαγοπότι στη ΔΕΗ θα το πληρώσουμε εμείς! Μέχρι 30% αύξηση στο ρεύμα στα νοικοκυριά

Η τεράστια αυτή αύξηση θα έρθει σταδιακά από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Η είδηση αυτή σοκάρει και προκαλεί οργή σε όλους, καθώς για άλλη μία φορά οι έλληνες πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους, τις ατασθαλίες στη ΔΕΗ και το γνωστό φαγοπότι για το οποίο ήδη έχει παρέμβει ο εισαγγελέας.

Η κυβέρνηση βλέπει πως τα οικονομικά της ΔΕΗ δεν βγαίνουν πλέον και για να μην έχει στο χέρι της άλλη μία Ολυμπιακή, αναμένεται να προχωρήσει σε αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ στις 19:00 ο δημοσιογράφος, Νίκος Ευαγγελάτος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει τα τιμολόγια του ρεύματος κατά 30% σταδιακά από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Αυτή δυστυχώς η αύξηση αφορά τα οικιακά τιμολόγια και αυτό προκαλεί θύελλα αντιδράσεων, καθώς τα νοικοκυριά πλέον δεν βγαίνουν κυριολεκτικά και είναι πολύ κοντά η εικόνα των σκοτεινών σπιτιών.

Φυσικά οι αυξήσεις στις βιομηχανίες έχουν ήδη ανακοινωθεί και είναι τεράστια η αύξηση ειδικά στο πάγιο ισχύος κατά 335%. Δηλαδή μία επιχείρηση που πλήρωνε πάγιο ισχύος 1666 ευρώ τώρα φτάνει το ποσό στα 7250 ευρώ το μήνα.

Σε αυτή λοιπόν την κίνηση η κυβέρνηση θα προχωρήσει για να μην σκάσει η φούσκα της ΔΕΗ, καθώς η επιχείρηση το 2011 παρουσίασε ζημιές κατά 149 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2012 κάνουν λόγο για ζημιές 270 εκατομμυρίων ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε