Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Το κλεμμένο ιστιοπλοϊκό τους “έμεινε” μεσοπέλαγα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συνέβη στην Κρήτη και είναι το δεύτερο περιστατικό κλεμμένου σκάφους που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρχές, σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Το σκάφος έπαθε μηχανική βλάβη και ακινητοποιήθηκε σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ρεθύμνου. Όταν άρχισε να βάζει νερά, ειδοποιήθηκαν οι αρχές…
Όπως διαπίστωσαν στη συνέχεια, το ιστιοπλοϊκό είχε κλαπεί στα τέλη Αυγούστου από το λιμάνι της Ραφήνας.

Οι τέσσερις Τούρκοι επιβαίνοντες ανακρίθηκαν από τις λιμενικές αρχές των Χανίων και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Όπως υποστήριξαν, είχαν αγοράσει το σκάφος από την πατρίδα τους. Σύμφωνα με τον υπολιμενάρχη Χανίων, Διογένη Δαριβιαννάκη, «οι επιβαίνοντες ισχυρίζονται ότι το αγόρασαν από έναν Τούρκο στην Τουρκία».

Για την ασφαλή μεταφορά των επιβαινόντων και τη ρυμούλκησή του στο λιμάνι της Σούδας οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση. Οι τέσσερις Τούρκοι οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που ανέλαβε το έργο της προανάκρισης.
Σύμφωνα με τον υπολιμενάρχη Χανίων, «κατά την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το σκάφος ήταν κλεμμένο από το λιμάνι της Ραφήνας και είχε υποβληθεί μήνυση για κλοπή. Οι ναυτικοί που επέβαιναν στο σκάφος δήλωσαν ότι είχαν σκοπό να πάνε στην Τυνησία».

Είναι το δεύτερο περιστατικό με κλεμμένο ιστιοφόρο που απασχολεί τις λιμενικές αρχές της Κρήτης την τελευταία εβδομάδα. Είχε προηγηθεί η προσάραξη ίδιου τύπου σκάφους στην παραλία του Κουμπέ Ρεθύμνου, που είχε κλαπεί από τη μαρίνα της Βουλιαγμένης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε