Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Το μαρτύριο του πάρκινγκ στο κέντρο – Οδοιπορικό του Newsit

Τα μπλοκάκια κλήσεων της δημοτικής αστυνομίας έχουν πάρει φωτιά ενώ το κέντρο είναι απροσλέλαστο από τις απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς – Τι λέει στο Newsit o πρώην δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης

Στο κέντρο πλέον παρκάρεις μόνο αν είσαι κάτοικος ή αν πληρώνεις.Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι ως επί το πλείστον διαθέσιμοι για να παρκάρουν όσοι είναι κάτοικοι, ενώ υπάρχουν και κάποιες θέσεις περιορισμένης στάθμευσης με κάρτα.

Η μέγιστη διάρκεια, βέβαια, επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται για μισή ώρα σε 0,50 ευρώ, για δύο ώρες σε 2 ευρώ, για δυόμιση ώρες στα 4 ευρώ και για τρεις ώρες στα 6.

Οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες του κέντρου αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα τον μήνα Φεβρουάριο με τις στάσεις εργασίας ή της ολοκληρωτικές απεργίες των Μ.Μ.Μ, μιας και κλήθηκαν να μετακινηθούν με ταξί ή με τα Ι.Χ τους τα οποία δεν είχαν που να παρκάρουν.

Τα ιδιωτικά parking πανάκριβα και άρα απλησίαστα, οι θέσεις περιορισμένης στάθμευσης κι αυτές ακριβές, άσε που υπάρχουν ελάχιστα περίπτερα / ψιλικατζίδικα στο κέντρο όπου μπορείς να προμηθευτείς κάρτα. Τη λύση στο πρόβλημα δίνει ο καθένας μόνος του.

Οι περισσότεροι ρισκάρουν και αφήνουν τα αυτοκίνητά τους με alarm σε πεζοδρόμια, δίπλα σε στάσεις λεωφορείων και έξω από μαγαζιά ή παρκάρουν κανονικά σε θέσεις κατοίκων. Η δημοτική αστυνομία κόβει βόλτες και κλήσεις ασταμάτητα, σπάζοντας κάθε ρεκόρ από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα.

Το οδοιπορικό μας ξεκινάει με αφετηρία το Κολωνάκι και συνεχίζει στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και τη Νομική.

Τρία αυτοκίνητα παρκαρισμένα με alarm στην Πατριάρχου Ιωακείμ!

Αυτοκίνητο με δύο κλήσεις στη Σκουφά

Οδηγός τοποθετεί την δεύτερη κάρτα περιορισμένης στάθμευσης στο παρμπρίζ του, προκειμένου να μείνει άλλες τρεις ώρες παρκαρισμένος στη Σκουφά!

Κλήση στην Ηρακλείτου!

Βουκουρεστίου “απαγορευμένη ζώνη”! Θέσεις μόνο για κατοίκους ή με κάρτα!

Ιδιοκτήτρια μαγαζιού με ρούχα στο Κολωνάκι αναφέρει ότι έχει βαρεθεί να πληρώνει κλήσεις γι αυτό μετακινείται με το μετρό! Τις ημέρες απεργία του αναγκάζεται και πληρώνει ταξί!


Ρισκάρουν και παρκάρουν στην Καραγιώργη Σερβίας! Φυσικά δεν ποντάρουν στην επιείκεια της τροχαίας…

Στη Βουλής που τέμνει την Ερμού, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, μπορούν να παρκάρουν μόνο κάτοικοι!

Περιπολίες αστυνομικών στην Μητροπόλεως.

Παρκαρισμένα αυτοκίνητα με αναμμένα τα alarm, δίπλα από τη στάση λεωφορείου Ακαδημία, στη Νομική.

Τι μας είπε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων

Ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε στο Newsit για το θέμα: “Είναι άλλο πράγμα η κυκλοφοριακή ευταξία στην πόλη και είναι άλλο πράγμα κατά τη διάρκεια ενός μήνα που σχεδόν επι καθημερινής βάσης όλα τα ΜΜΜ απεργούσαν, άρα οι πολίτες δεν είχαν άλλη δυνατότητα πρόσβασης στο κέντρο ή να πάνε στις δουλειές τους από το να πάρουν το αυτοκίνητό τους, η νέα Δημοτική αρχή να επιδοθεί σε ένα σαφάρι κλήσεων. Τις κλήσεις αυτές μάλιστα τις χαρακτήρισε κλησεις αντικοινωνικού παρκαρίσματος.

Εγώ τους επεσήμανα πως αντικοινωνικό παρκάρισμα ειναι σε τρεις μόνο περιπτώσεις, το να παρκαρεις μπροστά σε ράμπα αναπήρου, να παρκαρεις μπροστά σε κάδο απορριμμάτων και τρίτον στις θέσεις των κατοίκων ή στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης. Στο παρελθόν, επί δικής μου δημαρχίας, όποτε υπήρχαν απεργίες των ΜΜΜ υπήρχε μεγάλη ελαστικότητα, διότι αλλιώς δεν υπήρχε δυνατότητας πρόσβασης στο κέντρο. Θέλω να πιστεύω οτι η απειρία του νέου αντιδημάρχου τον οδηγησε σε αυτήν την απόφαση και όχι η πολιτική που ακολουθει η νέα δημοτική αρχή. Στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο από το αντι να εισπράττει το κράτος και να βρίζουν την κυβέρνηση οι πολίτες, να εισπράττουν οι Δήμοι και να βρίζουν τους Δημάρχους στο όνομα του κράτους”.

Ακούστε τη δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη στο NewsIt:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε