Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Το μεγάλο δίλημμα: Ευρώ ή δραχμή;

Το μεγάλο δίλημμα: Ευρώ ή δραχμή;

 Οι απόψεις των κομμάτων διίστανται… Τα δύο σενάρια αναλύονται στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου “ΣΚΑΙ στις 7”

Τα κόμματα έχουν σχεδόν διχαστεί με κάποιους, με τη ΝΔ να επιθυμεί ευρώ με όποιο κόστος, το ΚΚΕ να ισχυρίζεται πως η δραχμή δεν είναι κακή και το ΣΥΡΙΖΑ να λέει θέλουμε να μείνουμε αλλά με τους δικούς μας όρους.

Στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου “ΣΚΑΙ στις 7”, οι κ. Γκότσης και κ. Λαπαβίτσας εξηγούν τα δύο σενάρια και τις ενδεχόμενες αλλαγές. Τι θα γίνει αν παραμείνουμε στο ευρώ και τι θα αλλάξει αν επιστρέψουμε στη δραχμή.

Ο κ. Γκότσης, αφού παραδέχτηκε πως το εν λόγω δίλημμα αποτελεί το σημαντικότερο διακύβευμα αυτής της περιόδου, προειδοποίησε πως μία ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές οι οποίες θα αντικατοπτρίζονται στην καθημερινότητά μας. Οι επιπτώσει σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι μεγάλες και πολλές, μεταξύ των οποίων και η πιθανότατη στάση πληρωμών κάτι που σημαίνει ουσιαστικά άτακτη χρεοκοπία. Βέβαια, οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες και στο τραπεζικό σύστημα. Σύμφωνα με τον κ. Γκότση, απλά και μόνο από κάποιες αναφορές “βλακώδεις” περί δέσμευσης των καταθέσεων, ήδη προκλήθηκε ζημιά αφού υπήρξαν εκροές καταθέσεων πεί των 700 εκατομμυρίων τη μέρα.

Στην αλλη πλευρά, ο κ. Λαπαβίτσας, τόνισε πως αυτό που προέχει για την ελληνική οικονομία δεν είναι τίποτα άλλο από την απαλλαγή από το χρέος. Αν και σύμφωνα με τον ίδιον το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή είναι πάντα ανοιχτό έτσι όπως πορεύεται η οικονομία της χώρας, το κυριότερο για την Ελλάδα είναι να μην παραμείνει στο μνημόνιο, γιατί αν παραμείνει στο μνημόνιο, είτε υπάρχει ευρώ είτε δραχμή, η χώρα είναι καταδικασμένη.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγκύκλιος για τις μειώσεις των συντάξεων από το μήνα Ιούνιο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε