Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων κατάργησε το δώρο Χριστουγέννων

Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πάρουν δώρο καθώς η διοίκηση του ταμείου αποφάσισε την περικοπή του επικαλούμενη οικονομικών προβλημάτων.
 

Η διοίκηση του επικουρικού ταμείου είχε ζητήσει προ ολίγων ημερών την κατάργηση των επιδομάτων που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και την μείωση του μερίσματος από 10% έως 35%.
 
Τα μέτρα που πρότεινε είναι η κατάργηση του μερίσματος Χριστουγέννων και Πάσχα, η μείωση του μερίσματος για τους νέους συνταξιούχους κατά 30%, η μείωση του κατώτερου μερίσματος κατά 35% και η μείωση του μερίσματος σε όλους τους συνταξιούχους κατά 10%.
 
Παρά τις αντιρρήσεις της ΑΔΕΔΥ, η διοίκηση του ταμείου προχώρησε στην κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων και ετοιμάζεται για περαιτέρω μέτρα. Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της καταγγέλει τόσο τη διοίκηση όσο και την κυβέρνηση, σημειώνοντας οτι με την τακτική της διολίσθησης επιχειρούν να περιορίσουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να οδηγήσουν την επικουρική ασφάλιση σε διάλυση.
 
Το μέρισμα που χορηγεί ο μετοχικό ταμείο σε 200.000 συνταξιούχους κυμαίνεται από 96 και 240 ευρώ και είναι αντίστοιχο των εισφορών και των ετών ασφάλισης του συνταξιούχου.
Παρέχεται για 14 μήνες το έτος και χορηγείται ανά τρίμηνο.
 
Στο Μετοχικό ταμείο συμμετέχουν υποχρεωτικά όλοι οι υπάλληλοι των υπουργείων και της Βουλής, ενώ από τους υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ. μετέχουν μόνο, όσοι με ειδικές διατάξεις έχουν υπαχθεί στην ασφάλισή του. Επίσης μετέχει το προσωπικό, διοικητικό και στρατιωτικό, του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και το πολιτικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί που έχουν υπαχθεί στα ασφαλιστικά ταμεία της πρώην Αστυνομίας Πόλεων.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε