Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Το ναυάγιο της Κυριακής

Το ναυάγιο της Κυριακής

“Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του διαλόγου, δεν πήραμε απαντήσεις και άμεσες λύσεις

στα δεινά προβλήματα του αγρότη”  είπε ο γραμματέας της συντονιστικής Γιάννης Πασαλίδης.

“Ήταν μια σκληρή διαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων. Θα προχωρήσουμε σε θεσμικές παρεμβάσεις. Θα ακολουθήσουμε το δρόμο των ρίξεων, των θεσμικών αλλαγών. Έχουμε ανάγκη από βαθειές αλλαγές. Το ζήτημα των αγροτών μας απασχολεί, θα το επιλύσουμε”, είπε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή σε δήλωσή της μετά την συνάντηση και πρόσθεσε ότι “οι αγρότες είναι άνθρωποι με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης”.

“Είμαστε με τους πολλούς που παράγουν και όχι με τους λίγους που ασυδοτούν στην αγορά. Αύριο έχουμε διάλογο”, είπε στη δική του δήλωση ο υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.

  Στη συνάντηση συμμετείχαν αγρότες από 17 νομούς και 14 μπλόκα. 

  Ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, δήλωσε πως “οι ευθύνες της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων ανήκουν στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Καλούμε την ύστατη αυτή στιγμή, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να θυμηθεί τις περσινές υποσχέσεις του στους αγρότες κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεών τους και να δώσει λύση στο αδιέξοδο”.

Νωρίτερα, απο τη Θεσσαλονίκη ο  υπουργός εθνικής άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα μπλόκα, είπε οτι μόνο ο δρόμος του διαλόγου μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις πρακτικές, εφαρμόσιμες και βιώσιμες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε