Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Το Newsit αποκαλύπτει: Ποιούς κατήγγειλε ο Φασούλας

Το Newsit αποκαλύπτει: Ποιούς κατήγγειλε ο Φασούλας

– Λέει ότι θέλουν να τον “φάνε” επειδή προσπαθεί να απαλλοτριώσει οικόπεδο αξίας 30 εκατ. ευρώ
– Τι απαντά μέσω του Newsit ο επιχειρηματίας
– Επείγουσα έρευνα για τις καταγγελείες του δημάρχου διέταξε ο εισαγγελεάς Πειραιά

Ο δήμαρχος Πειραιά και πετυχημένος μπασκεμπολίστας Π. Φασούλας μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο του Mega έκανε μια σοβαρή καταγγελία για σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται και στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των οποίων δεν θα πάρει το χρίσμα για να είναι ξανά υποψήφιος στον Δήμο.

Το  Newsit έψαξε και βρήκε τι κρύβεται πίσω από τις καταγγελίες του Π. Φασούλα που προκάλεσαν και την αντίδραση του εισαγγελέα Πειραιά.

Ένα οικόπεδο “φιλέτο” έκτασης 33 στρεμμάτων  και σημερινής αξίας τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη φαίνεται να είναι ο λόγος που ο Παναγιώτης Φασούλας βρίσκεται στο στόχαστρο τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος καταγγέλλει επιχειρηματικών  συμφερόντων που τον “χτυπούν” με την βοήθεια πολιτικών προσωπων που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για το οικόπεδο ΧΡΩΠΕΙ το οποίο ανήκει στον όμιλο Χαραγκιώνη. Η συγκεκριμένη έκταση αγοράστηκε από την Εθνική τράπεζα ύστερα από διεθνή διαγωνισμό το 1992 έναντι 8 δις δραχμών. Το πάρκο τότε  ήταν χαρακτηρισμένο ώς περιοχή πρασίνου γεγονός που απαγόρευε ουσιαστικά την οποιδήποτε εκμετάλλευση. Ωστόσο ο επιχειρηματικός όμιλος προχώρησε στην αγορά παρά το ότι “γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν να φτιάξουν εμπορικό κέντρο”, σημειώνουν με νόημα από το περιβάλλον του Π. Φασούλα. Το οικόπεδο έχει τεράστια εμπορική αξία μιας και είναι προσβάσιμο  τόσο από τη Λεωφόρο Αθηνών- Πειραιώς, όσο και από την Παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος. Βρίσκεται κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο, αλλά και στην αφετηρία των γραμμών 2 και 3 του τραμ. Με λίγα λόγια ένα πρώτης τάξης εμπορικό κέντρο

Το οικόπεδο βρίσκετε σε προνομιακό σημείο... ακριβώς δίπλα από το γήπεδο Καραϊσκάκη

Μερικά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα επι Δημαρχίας Χρ. Αγραπίδη έγινε προσπάθεια να αποχαρακτηριστεί το οικόπεδο και να ρυμοτομηθεί ωστόσο οι προσπάθεια προσέκρουσε στην αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Μ. Μπεντενιώτη αλλά και μελών της συμπολιτευσης που φρόντισαν να μην παραστούν στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο.

Πριν από 3 χρόνια ο Π. Φασούλας ζήτησε χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ ώστε η συγκεκριμένη έκταση “φιλέτο” να απαλλοτριωθεί. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα πάρκο πρασίνου στην περιοχή. Συνεργάτες του δημάρχου Πειραιά καταγγέλλουν στο Newsit πως ούτε επί ΝΔ αλλά ούτε και επί ΠΑΣΟΚ η υπόθεση αυτή προχώρησε.  Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν ο Π. Φασούλας όλο αυτό τον καιρό δέχεται πόλεμο από “στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πρώην υποψήφιο βουλευτή που δραστηριοποιείται στον τοπικό τύπο” και από επιχειρηματία που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον όμιλο Χαραγκιώνη”.

“Όσα ελέχθησαν είναι εξωπραγματικά”

Στέλεχος του Ομίλου Χαραγκιώνη που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή εμπορικών κέντρων μιλώντας στο Newsit χαρακτήρισε ως “εξωπραγματικές” τις καταγγελείες του Π. Φασούλα. Σύμφωνα με το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος ο όμιλος είναι διατεθειμένος να συζητήσει την απαλωτρίωση αρκεί αυτή να γίνει “στην αγοραία αξία του ακινήτου όπως προβλέπει το Σύνταγμα”.

Οι καταγγελίες του Π. Φασούλα προκάλεσαν την αντίδραση του εισαγγελέα Πειραιά ο οποίος διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο δήμαρχος δέχθηκε “πολιτικές” πιέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβες μεγατόνων από Φασούλα: Σκάνδαλα στον Πειραιά με την ανοχή ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε