Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Το νησί των Ονείρων ενοικιάζεται 100.000 ευρώ το χρόνο

Το νησί των Ονείρων ενοικιάζεται 100.000 ευρώ το χρόνο

Το πανέμορφο νησάκι με τις αμμουδερές παραλίες και τα κρυστάλινα νερά βρίσκεται στην Εύβοια και διαθέτει ήδη ξενοδοχεία, καφετέριες, θέσεις πάρκινγκ, beach bar και εκκλησία. Τι λέει στο Νewsit o Δήμαρχος Ερέτριας στην οποία ανήκει το νησί.

Το νησί των Ονείρων ονομάζεται και Πεζονήσι, έχει έκταση περίπου 66 στρέμματα και συνδέεται με μια πεζογέφυρα με την Ερέτρια. Διαθέτει το ομώνυμο ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποιο αποτελείται από δύο κεντρικά κτίρια, τα οποία στεγάζουν συνολικά 52 δωμάτια, 46 bungalows, εγκαταστάσεις mini golf, τένις, βόλεϊ και πινγκ πονγκ, parking 300 αυτοκινήτων, εστιατόριο και beach bar και εκκλησία. Είναι επίσης σημαντικό οτι διαθέτει υποδομές για τη διοργάνωση συνεδρίων για 200 άτομα.

Το νησάκι παραχωρήθηκε στην κοινότητα Ψαριανών από το Ελληνικό Δημόσιο. Κατά τη διάρκεια της χούντας δόθηκε στον ΕΟΤ, με συντακτική πράξη, για χρήση και εκμετάλλευση για 70 χρόνια. Μετά την μεταπολίτευση, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και μετά από ενέργειες του Δήμου Ερέτριας, η χρήση και εκμετάλλευση επέστρεψε στο Δήμο Ερέτριας μέχρι το 2045 οπότε και εκπνέει η ισχύς της συντακτικής πράξης.

Ο Δήμος Ερέτριας λοιπόν προωθεί διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του νησιού η προκήρυξη του οποίου θα αναρτηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα. Στόχος του Δήμου είναι να αναβαθμιστεί το νησάκι και να γίνει τουριστικός πόλος έλξης καθώς αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο την οικονομία της Ευβοιας αλλά συνολικά τον τουρισμό της χώρας μας.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o Δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέτζας “το νησί που είναι το στολίδι της Ερέτριας και όλου του Ευβοϊκού δεν πωλείται αλλά θα ενοικιάζετια με μίσθωμα τουλάχιστον 100.000 ευρώ το χρόνο. Η προκηρυξη θα αναρτηθεί τη Δευτέρα και υπολογίζουμε οτι μετά από περίπου 2 μήνες θα ανοιχτούν οι φάκελλοι και θα προκύψει μειοδότης. Τα δικαιώματα εκμετάλλευσης θα έχουν διάρκεια 20 χρόνια και μπορούν να επεκταθούν μέχρι τα 25 έτη υπό προϋποθέσεις. Για εμάς δεν είναι σημαντικό μόνο το οικονομικό όφελος που θα προκύψει στην Ερέτρια αλλά αυτό που προσδοκούμε είναι να αυξήσουμε τους τουρίστες που κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ερέτρια”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κύριος Βασίλης Βελέτζας:

Αξίζει να σημειωθεί πως η προηγούμενη Δημοτική Επιχείρησης που εμκεταλλευόταν το νησί των Ονείρων βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης καθώς έχει χρέη που αγγίζουν τα 2 εκατ.ευρώ τα οποία θα επιβαρύνουν τους επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στο νησί.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτά είναι τα παλάτια που βγάζουν στο σφυρί οι Ελληνες πρώην κροίσοι – ΦΩΤΟ

Πωλείται το Τατόϊ

Ποιό νησί του Ιονίου αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ;

Ποιά είναι τα “φιλέτα” του δημοσίου που θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε