Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Το ΠΑΜΕ και οι άλλοι

Το ΠΑΜΕ και οι άλλοι

Το ΠΑΜΕ απέκλεισε την είσοδο του Υπ. Εργασίας να μην πάει η τρόικα να μιλήσει με τον υπουργό.

Δεν έδειρε τον θυρωρό, ούτε τους τροικανούς. Ούτε το ΚΚΕ θα ανακηρύξει τον αποκλεισμό σε επαναστατική πράξη, σύμβολο και απαρχή του αντί μνημονιακού αγώνα.
Το ΠΑΜΕ απαντά στους άλλους ακτιβιστές. Δεν παίρνει το νόμο στα χέρια του, . Εμποδίζει απλά την κυκλοφορία.
Το ΠΑΜΕ θυμίζει το στόχο. Η τρόικα στο υπουργείο Εργασίας. Ούτε λαϊκές ούτε πανεπιστήμια.

Στην ενέργεια του ΠΑΜΕ δεν υπάρχει φυσική βία, δηλαδή δεν υπάρχει βία. Πρόκειται για διαμαρτυρία στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας. Χωρίς κουκούλες χωρίς τζάμπα μαγκιές.

Η Χρυσή Αυγή με τα τάγματα εφόδου είναι εκτός νόμου. Κι είναι και ψευτόμαγκες. Μαχαιρώνουν νύχτα, δέρνουν πολλοί μαζί τον κάθε μικροπωλητή. Και χρησιμοποιούν κι όλα τα δικονομικά τερτίπια, οι Κασιδιάρηδες για να πάρουν αναβολή στις δίκες που κατηγορούνται. Φτηνοί και λίγοι.
Μάθανε όμως από καλούς δασκάλους τι είναι άσυλο.

Από τη συντεχνία των βουλευτών, που ούτε για ποινικά αδικήματα δεν ήρε ποτέ ασυλία συντεχνίτη.

Από δημοσιογραφικές ελαφρότητες ενός μοδάτου, χύμα αντιεξουσιασμού , όπου το κάψιμο των Συγκλήτων , η διακίνηση ναρκωτικών, η παρασκευή μολότωφ, ο προπηλακισμός καθηγητών δικαιολογούντο στα πλαίσια της ιδεολογικής “βίας”, αντιπαράθεσης δήθεν των νέων που “σκέφτονται”.

Από κοινωνικές ομάδες που στην ίδια κατεύθυνση της θολής διαμαρτυρίας, της στιγμιαίας εκτόνωσης και καταγγελίας προτιμούν αντί να αλλάξουν, να βρουν και να θυσιάσουν κάθε είδους τράγους. Μετανάστες, Γερμανούς, θεσμούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι αξιωματική αντιπολίτευση έχει καθαγιάσει τις χρυσαυγίτικες πρακτικές στην Κερατέα, στα πανεπιστήμια. Μακάρι να βάλει μυαλό τώρα, που τα τάγματα θυμίζουν ανατριχιαστικά το γερμανικό μεσοπόλεμο και το εγχώριο παρακράτος του 50.

Οι μετανάστες μπήκαν σε ανοχύρωτη πόλη, κουβαλώντας τη δυστυχία τους και την αγριάδα του κυνηγημένου ζώου. Το κοριτσάκι στην Πάρο, οι δολοφονίες δυο ανυποψίαστων ανθρώπων για να τους κλέψουν μικροαντικείμενα, οι μικροί φυλετικοί εμφύλιοι σε συνοικίες και επαρχιακές πόλεις έχουν φτιάξει εφιαλτικό τοπίο. Δίπλα στην ανέχεια, την ανεργία, φουντώνουν τη μαυρίλα οδηγούν σε απόγνωση και σε ανεξέλεγκτο θυμό.

Μόνος μας οδηγός είναι να συνταχθούμε γύρω από τα βασικά. Να ξεκαθαρίσουμε, ο καθένας ψύχραιμα με ποιον είναι.
Με την ανάπηρη δημοκρατία, τους ευτελισμένους θεσμούς, τις μικροπρεπείς ηγεσίες , το λιπόθυμο κράτος μη δικαίου
ή
με το “δίκιο της ισχύος”, το ξύλο των πολλών , την κοινωνία του πιο δυνατού, τον τσαμπουκά της μαφίας, τη δύναμη της συμμορίας.

Διαφωνώ απόλυτα με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Όμως είμαι μαζί τους , όσο δρουν και λειτουργούν έστω και οριακά στα πλαίσια της νομιμότητας και του κράτους δικαίου.

Τα άκρα που αλληλοτροφοδοτούνται καταλύουν τη δημοκρατία. Μας έχουν απέναντι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε