Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Το πανεπιστημιακό “άσυλο” του παρεμπορίου

Το πανεπιστημιακό “άσυλο” του παρεμπορίου

Τίποτα απολύτως, ούτε η αναμενόμενη άρση του ασύλου δεν πτοει τους δεκάδες αλλοδαπούς να συνεχίζουν την παράνομη δραστηριότητά τους έξω από την είσοδο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Την ώρα που τα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας αργοπεθαίνουν, οι δύο παρααγορές που έχουν στηθεί έξω από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου στην Πατησίων, αλλά και παραπλεύρως του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, δίπλα στην Νομική ανθούν.

Υπό την “ομπρέλα” του πανεπιστημιακού ασύλου δεκάδες αλλοδαποί παράνομοι μικροπωλητές με απλωμένη την πραμάτια τους στο πεζοδρόμιο πωλούν ανενόχλητοι τα προιόντα “μαιμούδες”.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν τα εμπορεύματά τους από τον κίνδυνο κατασχέσεων αλλα και τον εαυτό τους από τα μπλεξίματα με τις Αρχές καθώς μόλις οι τσιλιαδόροι αντιληφθούν την ύπαρξη αστυνομίας αυτομάτως εισέρχονται εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Παράλληλα ανθούν οι καταγγελίες ότι σε χώρους του πανεπιστημίου υπό την ανοχή ορισμένων φοιτητών αποθηκεύουν την πραμάτεια τους.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Το πανεπιστημιακό άσυλο, στην υπηρεσία του παρεμπορίου. Αρκεί μια βόλτα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει.

Σε αυτά τα παράνομα υπαίθρια παζάρια μπορεί κανείς να βρει από “μαιμού” γυναικείες τσάντες απομήμιση γνωστών ξένων οίκων, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, αθλητικά παπούτσια, αξεσουάρ κινητής τηλεφωνια κλπ.

Δείτε τι κατέγραψαμε εξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Λεωφόρο Πατησίων, λίγα μόλις μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης.

Ανθεί το παραεμπόριο "επωνύμων" τσαντών έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Όλες οι επώνυμες φίρμες αθλητικών... σε απομιμήσεις

Απλωμένη η πραμάτεια δίπλα στο Πανεπιστήμιο

Και... "Nike" έχουμε

Και κομπολόι για να περνάει η ώρα...

Η οικονομική κατάσταση από την μία και η “ασυλία” του παρεμπορίου μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο έχει οδηγήσει στο να βάλουν λουκέτο δεκάδες καταστήματα στην οδό πατησίων.

Αράδα οι τσάντες - μαϊμού στον τοίχο του Πανεπιστημίου

Όχι ό,τι καλύτερο για τα μάτια, αλλά τα αντέχει η τσέπη

Ρίχνει και μία ματιά πλαγίως η περαστική κυρία, καθότι δελεαστικές οι τιμές

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που βλέπουν με ενδιαφέρον την άρση του ασύλου καθώς πρώτον δεν θα βρισκουν πλεον καταφύγιο οι παρανομοι αλλοδαποί μικροπωλητές και δεύτερον ίσως παυσει το πολεμικό κλιμα που δημιουργείται μπροστά απο τα ιδρύματα κατά την διάρκεια πορειών στο κέντρο.

Μέσα Οικονομία, έξω παραοικονομία

Κανονική αγορά έχει στηθεί στην Πατησίων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε