Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Το “προφητικό” ρεπορτάζ του Newsit πριν το τροχαίο του Θ.Αγγελόπουλου για τo ΕΚΑΒ

Μόλις 12 μέρες πριν το τροχαίο δυστύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και την καθυστέρηση του ΕΚΑΒ για την οποία έχει διαταχθεί ΕΔΕ είχαμε καταγράψει τις τραγικές ελλείψεις τόσο σε ασθενοφόρα όσο και σε προσωπικό.

Σε κάθε τροχαίο όταν υπάρχουν τραυματισμοι και μάλιστα σοβαροί κάθε δευτερόλεπτο που περνά είναι καθοριστικής σημασίας. Δεν έχει σημασία εάν στο έδαφος βρίσκεται πεσμένος ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος ή οποισδήποτε άλλος πολίτης. Εκείνο που έχει σημασία ειναι να σωθεί ο άνθρωπος που κινδυνεύει η ζωή του.

Ομως το αυτονόητο ζητούμενο στην Ελλάδα του 2012 δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν είναι εκτός λειτουργίας το 1/3 των ασθενοφόρων της Αττικής. Οταν αντί για 240 οχήματα το ΕΚΑΒ διαθέτει 130 από τα οποία μονο τα 70 ειναι πλήρως στελεχωμένα και από τα υπόλοιπα 60 τα 35 ειναι εκτος λειτουργίας είτε λογω μηχανικής βλάβης είτε λόγω φθαρμένων ελαστικών.

Το Νewsit έχει καταγράψει με εκτενή ρεπορτάζ την εικόνα διάλυσης του ΕΚΑΒ την οποία καταγγέλουν πρώτοι από όλους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Μόλις 12 μέρες πριν το μοιραιο τροχαίο του σπουδαιου μας σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, στις 12 Ιανουαρίου 2012 οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποίησει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας. Τότε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιάννης Χούσος έλεγε “δεν έχουμε ασθενοφόρα και προσωπικό, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές”.

Ακριβώς τα ίδια καταγγέλουν και σήμερα οι εργαζόμενοι.
Οπως δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ “σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρντ στην Αττική έπρεπε να κυκλοφορουν 240 ασθενοφόρα και αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 70 ασθενοφόρα στελεχωμένα. Ακόμη έχουμε πρόβλημα με τα οχήματα που στο σύνολο τους στην Αττική ειναι 130 και τα  35 οχήματα είναι ακινητοποιήμενα είτε λόγω βλάβης είτε λόγω φθαρμένων ελαστικών. Αυτά τα ασθενοφόρα έχουν αγοραστεί το 2004 και από τότε μέχρι σήμερα έχουν κάνει 600.000 χιλιόμετρα, δουλεύουν σε τρεις βάρδιες οπότε είναι σαν να έχουμε αυτοκίνητα 24 χρονονών. Είναι αδύνατον να συντηρηθούν τόσο παλιά οχήματα και να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των πολιτών.
Τα 70 μόνο ασθενοφόρα από τα 130 ειναι στελεχωμένα με προσωπικό και αυτό αναδεικνύει την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει αλλά και οι εργαζόμενοι που υπάρχουν ειναι απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο του 2011 για τα εκτός έδρας και από τον Αυγουστο του 2011 δεν έχουν πληρωθεί τις αργίες και τα νυχτερινά τους. Κανονικά έπρεπε να υπάρχουν 2.400 άτομα και 240 ασθενοφόρα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 1.300 εργαζόμενοι.
Ο διαγωνισμός που προέκυψε ξαφνικά χθες για την προμήθεια ασθενοφόρων προβλέπει την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα μόνο με 30 ασθενοφόρα και αυτό από μόνο του δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα”.

ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
“Υπάρχουν νομοί που το ΕΚΑΒ είναι στελεχωμένο με ένα μόνο ασθενοφόρο” αποκαλύπτει ο κύριος Χούσος ” και όπως γνωρίζετε τα προβλήματα των νοσοκομείων στην περιφέρεια είναι τόσο μεγάλα που συνεχώς καλείται το ΕΚΑΒ να διακομίσει περιστάτικα προς τα αστικά κέντρα με αποτέλεσμα ο νομός να μένει ακάλυπτος από ασθενοφόρο”.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ
“Εχουμε προειδοποιήσει τοσο τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ όσο και το Υπουργείο Υγεία ότι με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ κινδυνευουν ανθρώπινες ζωές καθημερινά” λέει ο κύριος Χούσος και συνεχίζει ” δυστυχώς δεν ασχολούνται όμως με τον έλληνα πολίτη και δε βλέπω να κάνουν κάτι οι αρμόδιοι’.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η οικογένεια έφτασε πριν το ασθενοφόρο – Τι συνέβη μετά το τροχαίο του Θ. Αγγελόπουλου

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

«Το μόνο που είδα ήταν μια σκιά» – Συντετριμμένος ο 24χρονος που παρέσυρε τον Θ. Αγγελόπουλο

Η κόρη του Θ. Αγγελόπουλου ξέσπασε σε λυγμούς: “Τον χάσαμε, τον χάσαμε τον μπαμπά”

Πιο φτωχή η Ελλάδα – “‘Εφυγε” ο Θόδωρος Αγγελόπουλος – Έπεσε θύμα τροχαίου στη Δραπετσώνα

Πέρασε στην αιωνιότητα – Βαθιά θλίψη για το χαμό του Θ.Αγγελόπουλου – Πως έγινε το δυστύχημα

Το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο του Θ. Αγγελόπουλου

Τι είπε για τον Θ.Αγγελόπουλο ο αντίπαλός του στις Κάννες Εμίρ Κουστουρίτσα

Τι λένε οι πρωταγωνιστές της τελευταίας ταινίας του Αγγελόπουλου

Όλος ο κόσμος θρηνεί τον «ποιητή των εικόνων»

Στους… δρόμους εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και σε φορείς του Δημοσίου

Με προσωπικό ασφαλείας για τέσσερις ώρες το ΕΚΑΒ

Αποχώρησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ από το Υπ.Υγείας 

Ξύλο και δακρυγόνα νωρίτερα στο υπ.Υγείας – Πορεία στη Βουλή έκαναν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ 

 


 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε