Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Το ΣΔΟΕ “ψάχνει” τους Έλληνες που αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο

REUTERS
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και της γενικής διεύθυνσης ελέγχων και είσπραξης δημοσίων εσόδων για έλεγχο του «πόθεν έσχες» μπαίνουν οι Eλληνες που αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ημερησία”, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει άμεσα από το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών την παροχή στοιχείων για τους Ελληνες που έχουν αγοράσει πανάκριβα ακίνητα στη βρετανική πρωτεύουσα.
 
Στόχος είναι να διενεργηθούν έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν τα χρήματα που δαπάνησαν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία. Μετά την Αγγλία, η έρευνα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ελβετία.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο και στοιχεία μεγάλων κτηματομεσιτικών γραφείων, τον τελευταίο χρόνο Ελληνες αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο συνολικής αξίας 250 εκατομμυρίων λιρών. Πέρυσι είχαν αγοράσει τριάντα ακριβά ακίνητα στις ακριβές περιοχές του Λονδίνου, ενώ φέτος, μέχρι στιγμής, έχουν αγοράσει πενήντα τέτοια ακίνητα.
 
Οι Ελληνες αγοραστές στο Λονδίνο συνιστούν μία από τις σημαντικές ομάδες επενδυτών, αποτελώντας περίπου το 3% του συνόλου (μεταξύ των ξένων αγοραστών). Αυτό σημαίνει ότι κατά το τρέχον έτος αναμένεται να δαπανήσουν περίπου 126 εκατ. ευρώ για την απόκτηση κατοικιών στο Λονδίνο, δεδομένου ότι οι φετινές επενδύσεις σε ακίνητα της πόλης από ξένους εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε 4,2 δισ. ευρώ.
 
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε