Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Το σχέδιο για τις συνενώσεις των αστυνομικών τμημάτων

Θα μπορούσε να γίνει μεγάλη οικονομία, αλλά αραχνιάζει στα συρτάρια των τεχνοκρατών του υπουργείου και του αρχηγείου της Αστυνομίας για πάνω από ένα χρόνο.

Το σχέδιο, σύμφωνα με τους εμπνευστές του, προορίζεται ν’ αποφέρει δραστική οικονομία σε σε πόρους, μέσα και προσωπικό, χωρίς μάλιστα ν’ απορροφηθούν από τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Το αντίθετο μάλιστα, δεδομένου ότι το “αποθεματικό” θα διατεθεί ισοδύναμα ανά τομέα και ανά δραστηριότητα στο νέο εργονομικό σχήμα που συντάχθηκε με βάση την ομοιογένεια- ομοιομορφία του συνενούμενου πληθυσμού, προσεγγίζει σε φιλοσοφία τον αυτοδιοικητικό Καλλικράτη και το βέβαιο είναι πως θ’ απαλλάξει την Αστυνομία από υψηλά ενοικιοστάσια για … επαύλεις όπως αυτή της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής.

Ξεκινάμε σήμερα από τη διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών:

Στο Δήμο Αθηναίων υπάρχουν σήμερα και λειτουργούν 13 Αστυνομικά Τμήματα κι άλλα τόσα Τμήματα Ασφαλείας. Αυτά της Ακρόπολης, Εξαρχείων, Συντάγματος, Ομόνοιας, Αγίου Παντελεήμονα, Κυψέλης, Πατησίων, Κολωνού, Αμπελοκήπων, Παγκρατίου, Νέου κόσμου, Πετραλώνων και Βοτανικού, που αστυνομεύουν ένα πληθυσμιακό σύνολο της τάξης των 745.514 κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και τους εγγεγραμμένους στους δημοτικούς καταλόγους. Όπως θα δείτε σκοπός είναι να επανέλθουμε σε ονοματοδοσία με βάση την αρίθμηση κι όχι την περιοχή.
– Από τα 13 η προοπτική είναι να προκύψουν 6 Α.Τ. και Τ.Α.: το 1ο (Εξάρχεια- Αμπελόκηποι), το 2ο (Σύνταγμα), το 3ο (Ακρόπολη, τμήμα Πετραλώνων, Νέος Κόσμος), το 4ο (Ομόνοια), το 5ο (περιοχές Αγίου Παντελεήμονα και Κολωνού) και το 6ο (Κυψέλη).
– Το 7ο με 63.418 πληθυσμιακή αναλογία προορίζεται να περιλάβει το Γαλάτσι με τμήμα της περιοχής Πατησίων).
– το 8ο (108.628 κάτοικοι) ενσωματώνει Ζωγράφου και Καισαριανή.
– Το 9ο, της Καλλιθέας δηλαδή διατηρεί την αυτονομία του (115.150 κάτοικοι).
– Το 10ο, περιλαμβάνει Ταύρο και Μοσχάτο που μετακομίζει στην Αθήνα (39.870 κάτοικοι).
– Το 11ο, με 64.661 κατοίκους συγκροτείται από τον Βύρωνα και τμήμα από το Παγκράτι.
– Το 12ο, με 93.877 κατοίκους σχεδιάζεται ν’ αποτελείται από Άγιο Δημήτριο και τμήμα της Δάφνης.
– το 130 με 76.508 κατοίκους διατηρεί τη σημερινή μορφή του τμήματος της Νέας Σμύρνης.
– Το 14ο με 105.207 κατοίκους αποτελείται από τμήματα Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου και
– Το 15ο με 35.607 κατοίκους από αυτά της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Χαλκηδόνας και τμήμα της περιοχής των Πατησίων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε