Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Το τελευταίο αντίο στον 33χρονο ιπτάμενο

Γονείς, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 33χρονο Αναστάσιο Μπαλατσούκα τους που χάθηκε τόσο πρόωρα και τόσο άδικα.

Ο Τάσος όπως τον φώναζαν φίλοι και συνάδελφοι ήταν ένα παιδί πολύ αγαπητό και η τοπική κοινωνία της Άρτας – ιδιαίτερη πατρίδα του και τόπoς που ζουν οι γονείς του – είναι συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό. Αυτή την ώρα τον αποχαιρετούν συγγενείς και φίλοι στο ναό του Αγίου Δημητρίου.

Εκατοντάδες συμπολίτες, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι του, συνόδευσαν τον 33χρονο στην τελευταία κατοικία του.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης, ενώ στεφάνια κατατέθηκαν στην σορό του, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια, του Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλου κ.α.

Ο νεαρός χειριστής σκοτώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε σύγκρουση F16 κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης νότια της Κρήτης. Ο θάνατος του Τάσου ήταν ακαριαίος.

Στο μεταξύ, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, νοσηλεύεται ο 35χρονος πιλότος ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά κατά τη σύγκρουση. Ο πιλότος φέρει πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι και τη λεκάνη. Ο δεύτερος τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

“Ζητούσε να βρουν τον Τάσο”

Συγκλονιστική είναι στο μεταξύ η μαρτυρία στο ΒΗΜΑ ανθρώπου που βρήκε στη θάλασσα τον ένα τραυματία, ο οποίος χωρίς να σκεφτεί τον εαυτό του ζητούσε επανειλημένα απο τους διασώστες “να βρουν τον Τάσο”. “Το πρώτο πράγμα που μου ζήτησε μόλις ανέκτησε τις αισθήσεις του ήταν να τρέξουμε να βρούμε το συνάδελφό του” λέει ο Νίκος Λαμπράκος, έμπειρος αυτοδύτης που για καλή τύχη του χειριστή βρέθηκε κοντά στον τόπο της τραγωδίας.

Παρά τα επτά μποφόρ ο κ. Λαμπράκος και τα αεροσκάφη που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν τον πιλότο. “Ήταν ημιλιπόθυμος, ευτυχώς όμως φορούσε μέσα από τη στολή το σωσίβιό του. Τον ανέβασα στο σκάφος και του πρόσφερα τις πρώτες βοήθειες. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και που δείχνει το χαρακτήρα αυτού του παιδιού, είναι ότι μόλις συνήλθε το πρώτο πράγμα που μου ζήτησε με αγωνία ήταν να ψάξουμε το συνάδελφό του”.

Η νέα τραγωδία που χτυπά τις Ένοπλες Δυνάμεις έρχεται σε μικρό χρονικό διάστημα από την απώλεια δύο ακόμη νέων ιπτάμενων στα Μέγαρα, όταν ελικόπτερο Apache συνετρίβη με αποτέλεσμα οι δύο πιλότοι να βρουν το θάνατο.

Επίσης, στις 19 Αυγούστου κατά τη διάρκεια άσκησης της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών στο Σκαραμαγκά έχασε τη ζωή του σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις 11 Αυγούστου, έγινε “προβληματική” προσγείωση ελικόπτέρου Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις 16 Αυγούστου, αναγκαστική προσγείωση χρειάστηκε να πραγματοποιήσει ελικόπτερο Χιούι. Στα δύο περιστατικά δεν υπήρξαν ευτυχώς τραυματίες.

Διαβάστε επίσης: Η κρίση ρίχνει τα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε