Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας με την έκρηξη στα Everest – H 42χρονη ήθελε να κάνει πάρτυ στην κόρη της

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας με την έκρηξη στα Everest – H 42χρονη ήθελε να κάνει πάρτυ στην κόρη της

– Από τους πέντε τραυματίες οι δύο είναι σοβαρά με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα
– Η 42χρονη λογίστρια που πέθανε μέσα στο κατάστημα ήταν η τελευταία φορά που πήγαινε στο κατάστημα για φέτος
– Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου, αφού η παροχή είχε διακοπεί
– Ο τεχνικός από το υπόγειο έτρεχε φωνάζοντας στον κόσμο “βγείτε έξω θα γίνει έκρηξη”
– Οι υπεύθυνοι του καταστήματος δήλωσαν στις ανακριτικές αρχές πως δεν χρησιμοποιούσαν μπουκάλες προπανίου

Ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας κρύβεται πίσω από την τραγωδία στο κατάστημα Everest όπου βρήκε τραγικό θάνατο η 42χρονη Βασιλική Παραστατίδου η οποία ανασύρθηκε νεκρή από το υπόγειο του καταστήματος μετά την έκρηξη που σημειώθηκε.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως η 42χρονη γυναίκα μητέρα δύο παιδιών είχε ζητήσει να μεταβεί στο κατάστημα το πρωί γιατί το απόγευμα είχε γενέθλια η κόρη της και ήθελε να της κάνει πάρτυ έκπληξη. Αυτό το τραγικό παιχνίδι έμελλε να την οδηγήσει στο θάνατο, ενώ σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή θα ήταν η τελευταία ημέρα για φέτος που η 42χρονη λογίστρια θα πήγαινε στο κατάστημα στην πλατεία Βικτωρίας για να κλείσει τα βιβλία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NEWSIT.GR ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ 

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν συνολικά πέντε άτομα, υπάλληλοι και πελάτες του καταστήματος.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 09:00 το πρωί και στην κυριολεξία ταρακουνήθηκε ολόκληρη η περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, η οποία έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ το ισόγειο της γνωστής αλυσίδας γρήγορου φαγητού καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, όπως και το υπόγειο όπου και σημειώθηκε η έκρηξη.

Αμέσως έφθασαν στην περιοχή 8 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς έξω από το “βομβαρδισμένο” κατάστημα βρίσκονταν αιμόφυρτοι άνθρωποι οι οποίοι βογκούσαν και φώναζαν από τα τραύματα και τα εγκαύματα που είχαν υποστεί, δημιουργώντας έτσι ένα ζοφερό και συνάμα φρικιαστικό σκηνικό.

Συνολικά πέντε άτομα μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία, ενώ σε διπλανό με το κατεστραμμένο κατάστημα φαρμακείο, είχε συσσωρευτεί κόσμος που είχε τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά από τα σπασμένα τζάμια και στους οποίους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

 Οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, οι περισσότεροι είναι εκτός κινδύνου, εκτός από δυο γυναίκες από τις οποίες η μια αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ η δεύτερη φέρει σοβαρά εγκαύματα σε όλο της κορμί.

Η αρχή του δράματος

Οι Πυροσβέστες που έφθασαν στο σημείο, αντιμετώπισαν άμεσα τις τεράστιες φλόγες που αναδυόταν από το κατεστραμμένο υπόγειο του καταστήματος.

Όταν πια έσβησαν την φωτιά, ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του ταχυφαγείου, πως δεν βρίσκουν την 42χρονη λογίστρια, η οποία διατηρεί γραφείο σε άλλη περιοχή και επισκέπτεται το κατάστημα κάθε πρώτη του μήνα, προκειμένου να ενημερώνει και να κλείνει τα βιβλία μισθοδοσίας της επιχείρησης.

Αμέσως οι πυροσβέστες φορώντας ειδικές στολές και αντιασφυξιογόνες μάσκες, μπήκαν στο κατεστραμμένο υπόγειο και ανάμεσα στα αποκαΐδια, στο μικρο γραφειάκι που βρίσκονταν τα βιβλία της επιχειρήσεις, βρήκαν το πτώμα τις άτυχης μητέρας των δυο ανηλίκων κοριτσιών. Η σωρός της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία νεκροτομή, από τον αρμόδιο ιατροδικαστή, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η οικογένεια της για το κακό που τους είχε βρει.

Τα αίτια της τραγωδίας

Οι αρχικές υποψίες για τα αίτια της εκρήξης στράφηκαν στο ενδεχόμενο της διαρροής είτε από μπουκάλες προπανίου, είτε από εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.

Ωστόσο, πολύ γρήγορα ξεκαθαρίστηκε και μάλιστα έπειτα από επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΣΦΑ, πως το ρολόι του φυσικού αερίου από την συγκεκριμένη επιχειρήσει είχε αφαιρεθεί και η παροχή είχε διακοπή εδώ κι ένα χρόνο. Κατά συνέπεια άμεσα αποκλείστηκε το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου.

Επίσης οι Ανακριτικοί υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους λειτουργίας της επιχειρήσης πως δεν χρησιμοποιούσαν στους χώρους του παρασκευαστηρίου, οι οποίοι επίσης βρίσκονταν στο υπόγειο του καταστήματος, μπουκάλες προπανίου για την κουζίνα, καθώς τα περισσότερα προϊόντα τους παράγονται απευθείας σε φούρνο.

Ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτικοί υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος, εξετάζουν με σοβαρότητα το εξής ενδεχόμενο από στοιχεία και ενδείξεις που ήδη έχουν συλλέξει από το τόπο της τραγωδίας, αλλά και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

 Λίγη ώρα πριν την εκρηξη στο υπόγειο του καταστήματος το πρωί τις Πέμπτης, πραγματοποιούνταν εργασίες οξυγονοκολλήσης από ψυκτικούς για τα συστήματα ψύξης της επιχειρήσεις.

Κάποια στιγμή ο τεχνικός έντρομος φεύγει από το υπόγειο τρέχοντας και πριν ανεβεί τις σκάλες, άρχισε να φωνάζει σε όσους βρίσκονταν εκεί, αλλά και στο ισόγειο του καταστήματος: “βγείτε όλοι έξω θα γίνει έκρηξη”.

Προκλήθηκε από κάποια διαρροή της συσκευής οξυγονοκολλήσεις η έκρηξη; είναι το ερώτημα που θα κληθούν να δώσουν απάντηση οι ερευνητές της Πυροσβεστικής, με δεδομένο βέβαια το γεγονός, πως είναι δυνατόν από τις μπουκάλες ψυχρού οξυγόνου της κόλλησης, να προκληθεί έκρηξη και μάλιστα ισχυρότατη.

Σαφή συμπεράσματα για το τι προκάλεσε αυτή την ανείπωτη τραγωδία, οι ερευνητές του Πυροσβεστικού Σώματος θα έχουν εξάγει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε