Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Το Videogame για την πρόληψη χρήσης ναρκωτικών είναι online!

Tο Resist (Αντιστάσου), είναι ένα βραβευμένο εκπαιδευτικό παιχνίδι που δημιουργήθηκε για την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 12 έως 18 ετών.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, σκοπός του παιχνιδιού είναι να διαπραγματευτεί έννοιες γύρω από την πρόληψη στη γλώσσα των εφήβων, αξιοποιώντας ένα μέσο γνώριμο σε αυτούς όπως είναι ο Η/Υ. Ειδικότερα το παιχνίδι επιδιώκει να: α) σκεφτεί ο νέος τις εναλλακτικές επιλογές που του προσφέρονται στην καθημερινότητα και στις σχέσεις του, β) προσανατολιστεί σε υπεύθυνες αποφάσεις που αφορούν τη σωματική και ψυχική του υγεία, γ) ενισχυθεί η δεξιότητα αντίστασης στην πίεση των συνομηλίκων.

To παιχνίδι αποτελεί μια καινοτόμο προσπάθεια στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών εκπαιδευτικού χαρακτήρα, καθώς α) δεν υπάρχει εμπειρία από παρόμοια παιχνίδια με επίκεντρο την πρωτογενή πρόληψη ενώ δεν έχει σκοπό να καθηλώσει τον παίχτη με τα εκπληκτικά γραφικά του.

Τέλος όλοι οι επισκέπτες του Resist online έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν και να συσχετιστούν καταθέτοντας τις δικές τους σκέψεις και να συζητήσουν πάνω σε μια θεματολογία που θα συνδιαμορφώνεται από τους ίδιους και τους διαχειριστές του blog.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε