Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και άφες αυτοίς να περιμένουν διορισμό

Επιμένει στις προσλήψεις παπάδων η Ιεραρχία με εξαίρεση όσων ισχύουν στο Δημόσιο ενώ κάνουν και σκόντο και από 600 προσλήψεις τώρα ζητούν 300 που θα πληρώνονται από τον προυπολογισμό.
Τρεις μητροπολίτες παρέδωσαν στον υπουργό Εσωτερικών απόφαση της Ιεραρχίας για προσλήψεις 300 εφημερίων στην προσπάθεια τους, θεού θέλοντος(;) να παρακάμψουν τον κανόνα που ισχύει για τους κοινούς θνητούς και απαιτεί πέντε αποχωρήσεις για μία πρόσληψη.
 
H τριμελής επιτροπή της Εκκλησίας, αποτελούμενη από τους μητροπολίτες Υδρας, Εφραίμ, Καισαριανής, Δανιήλ και Σύρου, Δωρόθεο επισκέφθηκε τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση ζητώντας την πρόσληψη 300 εφημερίων, παρά το γεγονός ότι, όπως λένε, οι ανάγκες ξεπερνούν τις 600 θέσεις.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών φέρεται να επανέλαβε για ακόμα μία φορά στους ιεράρχες ότι θα ισχύσει και στις προσλήψεις των παπάδων, που πληρώνονται από τον προυπολογισμό, ότι ισχύει για το σύνολο του δημοσίου όπου ουρές σχηματίζονται για μία θέση εργασίας στο δημόσιο.
 
Την ίδια ώρα ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος ζητάει να γίνει η Εκκλησία νομικό πρόσωπο Ειδικού Δικαίου και καθεστώτος που θα εκφράζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα όπως είπε.
 
”Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λειτουργούμε υπό τους νόμους της πολιτείας και η επιθυμία κάποιων κύκλων να υποβιβασθεί η Εκκλησία από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε ιδιωτικού συνιστά προσβολή προς την Ιστορία και την προσφορά της. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται η Εκκλησία σαν ποδοσφαιρικό σωματείο” κατέληξε ο μητροπολίτης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε