Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Τον Μάρτιο οι πρώτες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εκατοντάδες προκηρύξεις θέσεων με συμβάσεις έργου στο…

Δημόσιο ετοιμάζουν δήμοι και οργανισμοί σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, το ΑΣΕΠ ενέκρινε ήδη 20.625 νέες θέσεις για προσλήψεις όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων από τον συνολικό αριθμό των 22.385 αιτημάτων που υπέβαλαν 469 φορείς. Υψηλόβαθμα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής εκτιμούν ότι από το σύνολο των 40.500 αιτημάτων που βρίσκονται υπό εξέταση στις επιτροπές του ΑΣΕΠ θα γίνουν αποδεκτά περίπου 30.000.

Η έκδοση των προκηρύξεων θα αρχίσει σταδιακά από το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.

Οι νέοι υπάλληλοι θα υπογράψουν σύμβαση διαρκείας για εννέα μήνες ως τρία χρόνια, ανάλογα με τη διάρκεια του έργου για το οποίο προσλαμβάνονται από τον φορέα.

Δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς έχουν οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων, ηλικίας 18 ως 65 ετών. Από τη διαδικασία πρόσληψης εξαιρούνται μόνο οι υποψήφιοι που διαθέτουν πτυχίο ή απολυτήριο διοικητικής κατεύθυνσης.

Το ΑΣΕΠ απορρίπτει όλα τα αιτήματα για διοικητικές θέσεις δεδομένου ότι αυτή η ειδικότητα έχει πλεονάζον προσωπικό στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 

Η «μερίδα του λέοντος» από τους νέους διορισμούς ανήκει στις δημοτικές επιχειρήσεις. Από τον συνολικό αριθμό των 294 φορέων που ζητούν ως τώρα να ενισχυθούν με συμβασιούχους, οι 259 είναι επιχειρήσεις των δήμων όλης της χώρας, οι 32 οργανισμοί και εποπτευόμενοι φορείς υπουργείων και μόλις τρεις είναι οι κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

 

Η επιλογή των νέων υπαλλήλων θα γίνει κυρίως με κοινωνικά κριτήρια. Προβάδισμα στον διορισμό έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων όπου εδρεύει ο φορέας που προκηρύσσει τις θέσεις. Στην περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων είναι μεγαλύτερος από τις προκηρυσσόμενες θέσεις, η επιλογή των διοριστέων θα γίνει στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που αποδίδουν κρίσιμα μόρια διορισμού.

 

Αυτά, κατά σειρά εφαρμογής, είναι: χρόνος ανεργίας (αποδίδει ως 800 μονάδες), πολυτεκνική ιδιότητα (50 μονάδες για κάθε παιδί), αριθμός ανηλίκων τέκνων (30 μονάδες για καθένα από τα δύο πρώτα και 50 μόρια για το τρίτο), γονέας μονογονεϊκής οικογένειας (50 μονάδες για κάθε παιδί), βαθμός βασικού τίτλου σπουδών (400 μονάδες το «άριστα») και χρόνος εμπειρίας (7 μονάδες ανά μήνα προϋπηρεσίας και ως 60 μήνες).

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε