Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τόνοι σκουπιδιων θα φράξουν τα φρεάτια με τις βροχές – Ακούει κανείς ;

Εικόνες ντροπής στην Ακτή Θεμιστοκλέους...

Απελπιστική είναι η κατάσταση στους περισσότερους δήμους της Αττικής. Οι κάδοι απορριμάτων έχουν ξεχειλίσει και σκουπίδια που βρίσκονται παντού στα πεζοδρόμια με τις βροχές που έρχονται θα φράξουν τα φρεάτια και θα πνιγούμε κυριολεκτικά. Oι πολίτες λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Για το θέμα έστειλε επιστολή  χθες βράδυ ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης  στον πρόεδρο της ΕΣΔΚΝΑ και Δήμαρχο Κηφισιάς Ν.Χιωτάκη με την οποία τον καλεί να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να ανοίξει η χωματερή.

Οδός Ήβης στην Καλλίπολη

Οδός Ζαννή στον Πειραιά

Ο κύριος Χιωτάκης με δελτίο τύπου απαντά πως δεν συμφωνεί με την ποινικοποίηση των απεργών  και προτείνει να ξεκινήσει άμεσα διάλογος με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών και τη συμμετοχή του νέου προέδρου της Π.Ε.Δ. Αττικής Δημάρχου Αγ. Αναργύρων κ. Νίκου Σαράντη και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, προκειμένου να αποφευχθεί η προσφυγή στη δικαιοσύνη που ειναι το έσχατο μέσο.

Δραματική η κατάσταση έξω από το αντικαρκινικό νοσοκομείο "ΜΕΤΑΞΑΣ" του Πειραιά

Οδός Μπόταση έξω απο το νοσοκομείο "Μεταξάς"

Το Newsit επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ Βασίλη Πολυμερόπουλο ο οποίος δήλωσε ” η χωματερή παραμένει κλειστή και ουδείς γνωρίζει πότε θα ανοίξει”.

Πανοραμική φωτο που δείχνει γεμάτους τους κάδους στην οδό Περγάμου στην Καλογρέζα

Γεμάτη σκουπίδια και η ακτή Θεμιστοκλέους

Οι προειδοποιησεις των μετεωρολόγων είναι σαφείς. Το Σαββατοκύριακο θα βρέχει. Ποιος θα μας σώσει όταν τα σκουπίδια καταλήξουν στα φρεάτια και τα βουλώσουν; Οι πολίτες έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Ντίνος Κονναρης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια “μαζεύω μόνος μου τα σκουπίδια από το πεζοδρόμιο και τα παρτέρια”.

Ελπίζουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι να σκεφτούν πως κάτι πρέπει να γίνει άμεσα προκειμένου να μη πνιγούμε.

Αυτόφωρο για όσους εμποδίζουν την είσοδο των απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου, με αφορμή σχετική επιστολή του Δημάρχου Αθηναίων, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των σκουπιδιών που σωρεύονται στις γειτονιές.

Η εντολή της Εισαγγελέως είναι να εφαρμόζεται αμέσως η αυτόφωρη διαδικασία, με συλλήψεις υπαιτίων, στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται παρεμπόδιση απορριματοφόρων οχημάτων να εισέλθουν και να εναποθέσουν το φορτίο τους στον χώρο του ΧΥΤΑ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χειμωνιάζει το Σαββατοκύριακο! Θυελλώδεις άνεμοι από Κυριακή – Πότε θα πέσουν τα πρώτα χιόνια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε