Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Οι τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Παρασκευή.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνεουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό στη Θεσσαλία να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με  νεφώσεις και με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 

Ο καιρός στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο ,και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις, με παροδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονιά στα βόρεια ορεινά και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. 

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που αργά τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε