Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

TΩΡΑ: Διαμαρτυρία εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των Δήμων

TΩΡΑ: Διαμαρτυρία εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των Δήμων

Kλειστή η Πανεπιστήμιου αυτή την ώρα. Οι 5.000 εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές των Δήμων, δηλαδή στα προγράμματα “Βοήθεια στο σπίτι” και στα “Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών” είναι απλήρωτοι για μήνες. Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στηρίζει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κλαυθμώνος στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη ενώ τώρα κάνουν πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς.

Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές διεκδικούν :
– Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας του υπηρετούντος προσωπικού στις Κοινωνικές Δομές, οι οποίες μετά από δέκα χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς είναι αναγκαίες για την κοινωνία.
– Άμεση σύσταση μέσω των Ο.Ε.Υ., οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.
– Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους καθώς για πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι και οδηγούνται μαθηματικά, όπως και οι υπόλοιπο πολίτες, στην οικονομική εξαθλίωση.
– Την παύση του σχεδιασμού της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των αιρετών για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που οδηγεί τις Κοινωνικές Δομές σε διάλυση και σε νέα επιβάρυνση τους πολίτες.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ στηρίζει την 48ωρη απεργία των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές. Ωστόσο να αποσαφηνιστεί πως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εργάζονται κανονικά και άρα η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνει δίχως προβλήματα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

48ωρη πανελλαδική απεργία στην τοπική αυτοδιοίκηση

Δήμοι με τζιπ 4×4 και υπουργεία με πούρα των 5.000€ – Δεξιώσεις 250.000€ – Σημεία και τέρατα με σπατάλες

Φθιώτιδα: Μηχανοκίνητη πορεία για το “Βοήθεια στο σπίτι” – Τοπικά Νέα

Με 60 εκ. ευρώ θα ενισχυθεί το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε