Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τώρα, οι Γερμανοί θέλουν δημοψήφισμα για την Ελλάδα!

Στις Κάννες μας ξεφτίλισαν για την φαεινή ιδέα του Γιώργου Παπανδρέου να πάει η χώρα σε δημοψήφισμα. Τώρα, το ζητούν οι ίδιοι. Αλλά με … διαφορετικό ερώτημα.

«Δημοψήφισμα ή τώρα ή ποτέ!» είναι ο τίτλος άρθρου του περιοδικού Focus, που ζητά να αποφασίσουν οι Γερμανοί πολίτες για το αν και πως θα δοθεί η βοήθεια στην Ελλάδα για το δεύτερο πακέτο διάσωσης.

«Τα πρώτα δισεκατομμύρια για την υποτιθέμενη σωτηρία του ευρώ, η πολιτική τα εξαφάνισε – θα θέλαμε τουλάχιστον τώρα να αποφασίσουμε εμείς για τα γιγαντιαία ποσά που θα έρθουν», γράφει το γερμανικό περιοδικό.

«Στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να μας κοστίσουν ούτε ένα σεντ όλα αυτά τα πακέτα σωτηρίας για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και τους λοιπούς. Εδώ και δυο χρόνια οι πολιτικοί μας λένε ότι πρόκειται για αθώες εγγυήσεις ή πιστώσεις. Και αν όλα πάνε καλά η Γερμανία όχι μόνο θα πάρει πίσω τα χρήματά της, αλλά θα κερδίσει και από τους τόκους.

Ακούγεται φανταστικό, εάν δεν υπήρχε ένα μικρό προβληματάκι: δε θα πάνε καλά τα πράγματα. Οι υπερχρεωμένες χώρες του νότου θα χρειάζονται διαρκώς φρέσκο χρήμα. Για να μην αναφέρουμε ότι τα παλιά δάνεια δεν θα μπορέσουν ποτέ να τα αποπληρώσουν».

Στη συνέχεια το Focus επικαλείται την έκκληση του Βόλφκανγκ Καλ, καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, η οποία συνοψίζεται στη φράση «όχι χωρίς εμάς» και εννοεί «πως οι συνέπειες του σχεδιαζόμενου μηχανισμού στήριξης ESM θα είναι τόσο σημαντικές, και για αυτές μόνο ο γερμανικός λαός επιτρέπεται να αποφασίσει οριστικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οκτώ στους 10 Έλληνες δεν ήθελαν δημοψήφισμα

Σαρκοζί για τον εξάψαλμο στον Παπανδρέου: «Του είπαμε όσα πιστεύαμε»

Bild: Κάντε δημοψήφισμα να διώξουμε τους Έλληνες από το ευρώ!

Δημοψήφισμα ή εκλογές; Τι λένε οι πολίτες

Στα “κάγκελα” η Γαλλία με τον Παπανδρέου – Πείτε εάν θα μείνετε στο ευρώ ή όχι

Παπανδρέου: “Δημοψήφισμα το Φθινόπωρο για τις μεγάλες αλλαγές”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε