Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τώρα σκέφτονται Φ.Π.Α. 15-16% σε όλα τα προϊόντα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τα … πλάγια βήματα του οικονομικού επιτελείου συνεχίζονται. Η αποτυχία του εισπρακτικού μηχανισμού από τη μια και το πολιτικό κόστος ενόψει εκλογών από την άλλη

έχουν ρίξει σε… βαθιά περίσκεψη τους οικονομικούς εγκεφάλους που αλλάζουν για μια ακόμη φορά ρότα και πλέον σκέφτονται αντί αύξησης των προϊόντων με χαμηλό συντελεστή στο 13% να πάμε σε καθεστώς ενιαίου Φ.Π.Α. για όλα τα προϊόντα.
Τα κουκιά δεν βγαίνουν με την αύξηση στο 13%, επίσης ο κόσμος δεν αντέχει άλλη αύξηση σε άμεσους φόρους και έτσι όλα δείχνουν ότι θα πάμε στην κλασική τακτική των αυξήσεων στις τιμές χιλιάδων προϊόντων πρώτης ανάγκης εμμέσως.
Δηλαδή ο Φ.Π.Α. στα απαραίτητα προϊόντα που κάθε φορά που πάμε στο σούπερ μάρκετ μπαίνουν στο καλάθι μας θα πάει στο 15-16% και την ίδια ώρα θα “χρυσωθεί” το χάπι με τη μείωση στον Φ.Π.Α. από το 23% σε άλλα προϊόντα.
Για να γίνει κατανοητή η διαφορά στην τσέπη όλων μας από τον ενιαίο Φ.Π.Α. αρκεί να δει κανείς το ποσό που αναμένει να βάλει στα ταμεία η Κυβέρνηση.
Στα 2,3 δισ. ευρώ υπολογίζει τα άμεσα έσοδα το οικονομικό επιτελείο την ώρα που η αύξηση στο χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α. θα απέφερε έσοδα το πολύ 1 δισ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε